KOMANDANT NATO SNAGA: Na Rusiju više ne gledamo prijateljski

KOMANDANT NATO SNAGA: Na Rusiju više ne gledamo prijateljski

1 jula 2014

nato-general-filip-bridlavKomandant objedinjenih oružanih snaga NATO u Evropi – američki general Filip Bridlav – objavio je u Pentagonu da je alijansa izmenila svoje odnos prema Rusiji koju je do nedavno smatrala svojim partnerom.

„Poslednjih godina smo na Rusiju gledali kao na svog partnera, a sada je sasvim druga situacija” – naglasio je Bridlav.

Dodao je da SAD trenutno u Evropi imaju dovoljno snaga da osiguraju svoju bezbednost, ali da je – u svetlu krize u Ukrajini i oko nje – potrebno ponovo proceniti: da realizovati ranije utvrđene planove za smanjivanje američkog vojnog prisustva na Starom kontinentu.

Sam Bridlav se već izjasni, podvukavši da SAD treba da prošire i pojačaju svoje prisustvo u Evropi, pri čemu bi se vojnički sastav jedinica „rotirao”.

Vrativši se ponovo na Rusiju, Bridlav je istupio sa tvrdnjom da ona i dalje pomaže ustanike na istoku Ukrajine.

„Mi smo na vežbama sa istočne strane granice Ukrajine posmatrali vojnu tehniku – tenkove, oklopna borbena vozila pešadije, PVO naoružanje. Tačnije, videli smo više od sedam tenkovskih bataljona i veliki broj manjih odreda specijalaca. A sada vidimo da se te mogućnosti koriste na zapadu od granice” – izgovorio je Bridlav.

KOMENTARI2 komentara

  1. gordana says:

    Boli rusiju uvo kako je vi gledate , vi UBICE svetskih razmera .. sve sami fasisti od vas

  2. Desanka says:

    Da je zapad gledao na Rusiju kao na prijatelja nebi se desijo u Ukrajini puč, bilo bi mirno kao što je bilo dok je Ukrajina bila u sastavu Rusije niti bi se bazama približavali ruskim granicama.Kada se Nato stvarao nije bilo govora da će biti u borbenim dejstvima niti se poštovao ugovor koji je potpisan sa Rusijom.Nažalost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *