KОМАНДАНТ РУСKЕ ФЛОТЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА ИЗНЕО ШОK ОТKРИЋЕ: Kурск је потонуо након судара са НАТО подморницом

KОМАНДАНТ РУСKЕ ФЛОТЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА ИЗНЕО ШОK ОТKРИЋЕ: Kурск је потонуо након судара са НАТО подморницом

22 новембра 2021

Адмирал Вјачеслав Попов, бивши командант руске Северне флоте, тврди да је руска нуклеарна подморница Kурск потонула 2000. након судара са НАТО подморницом.Попов је у интервјуу за агенцију РИА Новости рекао да са вероватноћом од 90 одсто може да каже име те НАТО подморнице, али да нема доказе за то.

Према његовим речима, подморница НАТО је пратила Kурск, али му се превише приближила.

Попов тврди да је и НАТО подморница оштећена у судару са Kурском и услед експлозије муниције на руској подморници, али да је, када је поново могла да се покрене, отишла у своју базу.

Он такође наводи да је руска противподморничка авијација код обала Норвешке пронасла страну подморницу која се сударила са Kурском.

Истакао је да су се вежбе Северне флоте у августу 2000. одвијала и у неутралним водама.

Према извештајима појединих медија, у зони у којој је извођена вежба у време несреће биле су нуклеарне подморнице америчке морнарице Мемфис и Толедо, као и подморница Сплендид британске морнарице.

РИА Новости наводи да је портал Њуз24 пренео да је руско Министарство одбране затражило од Пентагона да прегледа подморнице Мемфис и Толедо, али да је тај захтев одбијен и да је одговорено да су „све подморнице у исправном стању“.

Исти одговор добијен је и из Лондона, пренео је портал.

Kурск је потонуо 12. августа 2000. у Баренцовом мору, 175 километара од Североморска, на дубини од 108 метара. Према званичној верзији, несрећа је последица експлозије торпеда на подморници и накнадне детонације муниције, током вежби Северне флоте. Погинуло је свих 118 чланова посаде подморнице.

KOMENTARI6 коментара

 1. Ivke says:

  Sve ove godine smo to slusali kaoteorije zavere.... Pitanje je dali sve teorije zavere nose istinu?

  • opet ja says:

   Gluposti. Na Kursku se detonirao torpedo pri lansiranju. Raznet je ceo prednji deo gde su torpedne cevi i skladište torpedo. Odatle je voda prodrla dalje u druge delove podmnornice.

   • Црни Бик says:

    све што си навео си лично видео или............

  • Zoran says:

   Ovo ti Rus pruica, ne Amer. :)

 2. Strašimir says:

  Probano novo energtsko oružije nepoznato Rusima ( havarija). Recimo indukciona ploča radi beskontaktno, na principu vrtložnih struja, šerpa se greje imala ili nemala vodu. Spavajuća ploča , plutajuća,dron, ...sa akumulatorom reda Mega može da s prilepi podmornici u tačci precizno u mm.( parkiranje auta danas prodaju nama).Podmornica je podeljena na komore , potrebno je samo da se zna precizan projekat podmornice, broj soba i raspored prema klasi, da bi se ploce isprogramirale i naoružale akumulatorima određene snage (prema šerpi koju treba da zagreje)i eto havarije pri lansiranju. Najverovatnije su zato tako dugo krili od potrošača da sa gubicima grejemo šerpu.

 3. За Србију says:

  Ovo se pisalo, ali nije bilo službeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u