KОМАНДАНТ РУСKЕ ФЛОТЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА ИЗНЕО ШОK ОТKРИЋЕ: Kурск је потонуо након судара са НАТО подморницом

KOMANDANT RUSKE FLOTE POSLE 20 GODINA IZNEO ŠOK OTKRIĆE: Kursk je potonuo nakon sudara sa NATO podmornicom

22 novembra 2021

Admiral Vjačeslav Popov, bivši komandant ruske Severne flote, tvrdi da je ruska nuklearna podmornica Kursk potonula 2000. nakon sudara sa NATO podmornicom.Popov je u intervjuu za agenciju RIA Novosti rekao da sa verovatnoćom od 90 odsto može da kaže ime te NATO podmornice, ali da nema dokaze za to.

Prema njegovim rečima, podmornica NATO je pratila Kursk, ali mu se previše približila.

Popov tvrdi da je i NATO podmornica oštećena u sudaru sa Kurskom i usled eksplozije municije na ruskoj podmornici, ali da je, kada je ponovo mogla da se pokrene, otišla u svoju bazu.

On takođe navodi da je ruska protivpodmornička avijacija kod obala Norveške pronasla stranu podmornicu koja se sudarila sa Kurskom.

Istakao je da su se vežbe Severne flote u avgustu 2000. odvijala i u neutralnim vodama.

Prema izveštajima pojedinih medija, u zoni u kojoj je izvođena vežba u vreme nesreće bile su nuklearne podmornice američke mornarice Memfis i Toledo, kao i podmornica Splendid britanske mornarice.

RIA Novosti navodi da je portal Njuz24 preneo da je rusko Ministarstvo odbrane zatražilo od Pentagona da pregleda podmornice Memfis i Toledo, ali da je taj zahtev odbijen i da je odgovoreno da su „sve podmornice u ispravnom stanju“.

Isti odgovor dobijen je i iz Londona, preneo je portal.

Kursk je potonuo 12. avgusta 2000. u Barencovom moru, 175 kilometara od Severomorska, na dubini od 108 metara. Prema zvaničnoj verziji, nesreća je posledica eksplozije torpeda na podmornici i naknadne detonacije municije, tokom vežbi Severne flote. Poginulo je svih 118 članova posade podmornice.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivke says:

  Sve ove godine smo to slusali kaoteorije zavere.... Pitanje je dali sve teorije zavere nose istinu?

  • opet ja says:

   Gluposti. Na Kursku se detonirao torpedo pri lansiranju. Raznet je ceo prednji deo gde su torpedne cevi i skladište torpedo. Odatle je voda prodrla dalje u druge delove podmnornice.

   • Crni Bik says:

    sve što si naveo si lično video ili............

  • Zoran says:

   Ovo ti Rus pruica, ne Amer. :)

 2. Strašimir says:

  Probano novo energtsko oružije nepoznato Rusima ( havarija). Recimo indukciona ploča radi beskontaktno, na principu vrtložnih struja, šerpa se greje imala ili nemala vodu. Spavajuća ploča , plutajuća,dron, ...sa akumulatorom reda Mega može da s prilepi podmornici u tačci precizno u mm.( parkiranje auta danas prodaju nama).Podmornica je podeljena na komore , potrebno je samo da se zna precizan projekat podmornice, broj soba i raspored prema klasi, da bi se ploce isprogramirale i naoružale akumulatorima određene snage (prema šerpi koju treba da zagreje)i eto havarije pri lansiranju. Najverovatnije su zato tako dugo krili od potrošača da sa gubicima grejemo šerpu.

 3. Za Srbiju says:

  Ovo se pisalo, ali nije bilo službeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *