КОМЕ ЈЕ ПОТРЕБНО ОВО ИГРАЊЕ ДРЖАВОМ?

KOME JE POTREBNO OVO IGRANJE DRŽAVOM?

6 novembra 2016

Slobodan Turlakov 345

Piše: Slobodan Turlakov

Od 5.oktobra mi, u stvari, i nemamo državu.

Prethodnu je srušilo 18 stranaka, a novu nisu uspeli da uspostave, nisu ni mogli, jer su svi hteli da vladaju. Uz to, svi su  bili u  zavisnosti od onih koji su ih milionima dolara podržali u rušenju, a pre neki dan Prof. dr Aleksandar Popović je objavio da je DSS, čiji je zastupnik bio na sastanku DOS-a  u Budimpešti, bio jedini koji nije preuzeo koferče punog dolara, od zapadnih naredbodavaca.

Ovim pisanim svedočanstvom, konačno je dobijena istina o

moralnosti i građanskom poštenju cele 5. oktobarske bulumente, pa samim tim mogućnost da se sav taj ološ izvede na sud, za nacionalnu izdaju.

Ako ništa drugo, trebalo bi sve njih, iz 18 stranaka, koji su učestvovali u deljenju tih para, obeležiti, da se uvek i na svakom mestu znaju i prepoznaju kao prodane duše, i da jednom za svagda izgube pravo da nastupaju u javnosti, a pogotovu da imaju bilo kakve funkcije.

Trebalo bi, to bi čak bilo nužno, kako bi se znalo ko živi između nas.

Umesto tog što bi bilo jedino ispravno, imamo situaciju da su ti tipovi vremenom postajali sve znatniji, moćniji i bogatiji, vlasnici  svakojakih preduzeća i zamašnih nekretnina, sa sigurnošću da im se ništa loše neće dogoditi na njihovom daljem putu prosperiteta.

Formalne promene vlasti, u rečenom pogledu ništa im nisu naudile, naprotiv!

Najgore od svega što je moglo da nam se desi, desilo se u  rasturanju SRS i stvaranjem SNS, koja je  tek tako, u naslovu, „srpska“, već i zato što je uslov za podršku Zapada bio i ostao da u  potpunosti prestane da ima bilo šta srpsko u sebi. Nemačka im je čak javno postavila uslov da ima da unište nacionalni osećaj kod naroda, što su oni revnosno činili.

Srbi su postali – građani.

Od svih naroda bivše Jugoslavije, samo su Srbi izgubili nacionalnost.

A kad se pomisli, da su na tom gubitku najrigoroznije i najusrdnije radili upravo oni koji su, pre toga, bili najzagriženiji i najuporniji Srbi, teško da se može zamisliti da su ti ljudi bili i ostali ljudi.

Upravo to i jeste razlog što ne mogu i ne smeju da se obračunaju sa lopovima i izdajnicima 5. oktobra! Njih čak i ne smatraju političkim protivnicima.

I tako izgubili smo državu, pa se sad mogu svi redom  koji su na političkoj sceni,  igraju sa njenim ostacima.

 

Da li zato nema dana, a da se ne čuje i ne čita kako je Srbija stabilna, najstabilnija  država na ovom delu Balkana, a onda preko i kroz medije izađu vesti o pripremama nekakvih atentata na AV i njegovog brata, što, naravno,  nikako ne ide u prilog postojanja stabilnosti i sigurnosti, kojim se pojmovima neprestano maše kao datošću, čak i po po belom svetu.

Pošto su se u vreme nedavnih crnogorskih izbora  pojavili „dokazi“ o umešanosti nekih srpskih kriminalaca  u stvaranju neredovnog stanja za vreme izbora, pa čak i o hapšenju crnogorskog premijera, odjednom je sve presečeno, da bi ustupilo mesto o otkriću pripreme atentata na Vučića.

Počelo se sa nekakvim ukradenim autom, marke „Reno legano“, sa crnogorskim tablicama, koji je u petak pronađen u nekoj garaži na N. Beogradu, punim svakojakog oružja i eksploziva.  U subotu je taj auto viđen u blizini  porodične Vučićeve kuće u Jajincima, gde je sa rečenim oružjem i eksplozivom ostavljen.

I mediji, pa čak i ministar Stefanović, u svemu tome videli su atentatsku pripremu.

Niko da se zapita, taj natovareni auto, neko je morao da doveze u garažu na N.Beogradu, a odavde u blizinu Vučićeve kuće.

„Kretanje  ovog vozila, kome su u međuvremenu zamenjene tablice i postavljene mu srpske,  rekonstruisano je  pomoću  snimaka sa javnih kamera“

Šta to znači? Ako su posumnjali u to vozilo, što ga ne zaustaviše, i ne privedoše njegovog vozača?

Ništa od toga, to vozilo kao da se samo od sebe šetalo od Jajinca do N. Beograda i obratno.

A ovamo se priča o pripremanom atentatu!

I sad usred te zamršene i zagonetne vožnje vozila punog oružja i eksploziva,  premijer Vučić leti u Hamburg na nekakav  samit privrdnika i državnika, koji je uverevao  u stabilnost Srbije i time, što je izjavio:

„Da sam Nemac, ja bih investirao u Srbiju!“

Ako se zna da je  Vučić ko zna koliko puta već ponavljao, da je za priliv stranih investicija, po definiciji, nužna unutrašnja stabilnost države, a u  tom času, kad je u Srbiji brujalo o pripremanom atentatu, da li je moglo biti govora o unutrašnjoj stabilnosti, onoj koja garantuje  sigurnost investitorima?

Naravno, nije.

Ali ta nelogičnost, njemu ne smeta. Uostalom, nije jedina.

Zbilja smešno, poslednjih dana izgledalo je, po pričama, da svakog časa preti državni udar ili atentat, a onda se  s ponosom izjavljuje  da je Srbija najstabilnija zemlja u regionu, koja pruža najbolje uslove stranim investitorima!

Moguće je da se u vladi tako misli, ali pitanje je da li stranci tako misle.

Naposletku, pitanje je da li  u Vladi  neko misli  da treba da misli.

Pa tako i  oko najavljene pripreme atentata. Jer, da neko misli, čak i najpovršnije, morao bi doći do zaključka da su sve ove priče bruka za samu vladu.

Nedašanji ministar unutrašnjih dela, Nikola Hristić, zapamćen je i po jednoj izjavi:  „policija je dužna  da zna  šta ko misli i šta radi!“

Ako današnjoj policiji nije dovoljno ni 6 meseci da sazna celu istinu oko Savamale, nije čudo da joj se ispred nosa i tolikih javnih kamera šeta auto sa eksplozivom, koji se zaustavlja ispred Vučićeve kuće i tu ostaje, sa mogućnošću da se daljinskim upravljačem aktivira taj eksploziv….

Vučić je na početku priče oko ovog i ovakvog automobila, izrazio bojazan za decu koja se obično igraju oko njegove kuće, i koja bi sva od reda izginula, ako bi se aktivirala zolja…

Nema sumnje ovo i ovakvo igranje državom nije do danas zapamćeno. I niko da to odlučno saseče!  Samo je najavljen sastanak Tome i Vučića, iza zatvorenih vrata.

Šta se čeka?

Da auto progovori?

KOMENTARI2 komentara

  1. tolstoj says:

    Odlican tekst o propaloj drzavi iz koje je najbolje bezati sto pre.

    • obren says:

      REKO A.POPOVIC KOJI TADA NIJE NI BIO U STRANCI - A STO REKO BATIC KOSTUNICIN ZAMENIK TADA DA IM JE UDBA DAVALA PO 400,000 MARAKA MESECNO DA KOCE UZBRDO I DA GA U,,U NA KRAJU TO NE KAZE OVAJ OLOS OD 5 OKTOMBRA NEMAMO DRZAVU KAZES OLOSU PA KO IZGRADI ARENU I HRAM JAJARO KO TI POVRATI POSTU KO SKIDE VIZE KO DADE ZAOSTALE PENZIJE .ITD ITD A STA IRADISTE VI ZA 6 GODINA KOSTUNICINE VLADAVINE 23 SPORNE PRIVATIZACIJE I ZAVADJANJE SA CELIM SVETOM I OKRETANJE ZEMLJE GOLOGUZANIMA I DAVANJE NIS U RUKE RUSIMA ZA 10 DEO VREDNOSTI DA SAD IMAMO NAJGORE GORIVO CUTI OLOSU UDBASKI NI UKUCANI TE NEMOGU DA GLEDAJU TVOJA PARTIJA LOPOVA MARSICANIN SAMI SORMAZ MAMULA BAKAREC BUBALO SVE SUMADINCI U KUR,U A TEK KOSTUNICA TUZLAK SIN SUDIJE PREKOG SUDA CRVENI SUDIJA. VI OPZICIONARI NEKI BILI KOME PRICATE TO PA VI STE KO SESELJ IMALI ULOGU KOCENJA UZBRDO I PLJACKE. KOSTUNICI SAD SE ODVAJA MESO OD KOSTIJU UMIRE TRULECI KO NOVAKOVIC ZA KARADJORDJOM SIKTER OLOSU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *