КОМЕ ОВО ТРЕБА? Србија спашава хрватски Агрокор, а шаље извриштеље у КБЦ „Драгиша Мишовић“

KOME OVO TREBA? Srbija spašava hrvatski Agrokor, a šalje izvrištelje u KBC „Dragiša Mišović“

22 maja 2017

Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Radisav Šćepanović rekao je za RTS da je odložen dolazak sudskih izvršitelja koji su trebali da plene imovinu u toj ustanovi zbog pravosnažne presude od milion evra.

Dolazak izvršitelja najavljen je bio za danas u devet sati, a oni su mogli da plene kompletnu pokretnu opremu, kao i vozila.

U toj bolnici danas sve normalno funkcioniše i pacijenti dolaze na zakazane preglede i operacije.

Spor protiv bolnice pokrenula je 2010. godine Simonida Tanasijević za nadoknadu materijalne štete zbog 12 ari placa koji su eksproprisani njenim precima šezdesetih godina.

Zašto je tužena bolnica, a ne država, koja je eksproprisala zemljište Šćepanoviću nije jasno, ali mu je još nejasnija pravosnažna presuda prema kojoj bolnica mora da plati milion evra kao nadoknadu štete.

„Zašto je bolnica tužena, kojom logikom ne znam. Ništa od naših argumenata nije uvaženo na sudu, već je doneta presuda da bolnica plati oko milion evra. Bolnica nema ta stredstva niti je u mogućnosti da plati odštetu, pa nam je pre godinu dana blokiran račun“, pojasnio je Šćepanović.

Država se pobrinula, kako je rekao, da lekari i bolesnici ne trpe zbog toga, da se lekarima isplaćuju plate i da se nabavlja neophodan potrošni materijal.

Kako kaže, uputili su molbu Komori izvršitelja da se izvršenje odloži, jer ukoliko se bude plenila pokretna imovina – aparati, vozila, bolnica neće moći da funkcioniše.

Šćepanović se nada da do zaplene imovine neće doći i da će se konačno naći rešenje za problem „Mišovića“.

Kako kaže, oni su od Višeg suda tražili ponavljanje kompletnog postupka, a odluku Višeg suda o tome očekuju uskoro.

Šćepanović kaže da je razgovarao sa Simonidom Tanasijević, koja je naslednica placa i da je ona bila spremna da od svega odustane, ali se onda predomislila.

„Ona je dala ovlašćenje advokatu, njenom bratancu, koji je pokrenuo spor. Zapanjena je bila kada je on umesto države tužio bolnicu“, rekao je Šćepanović.

Dodaje da je advokat, inače Simonidin bratanac, jedini naslednik.

Direktor bolnice kaže da ovaj postupak neće blokirati predviđene radove na rekonstrukciji stare bolnice koja je izgorela pre osam godina.

Radovi počinju u avgustu ove godine i predviđeno je da budu završeni tokom naredne godine.

„Imaćemo bolnicu koja je uređena po najvećim svetskim standardima“, rekao je Šćepanović i dodao da će u novoj zgradi biti hirurgija, interna, kardiologija, da se uvode nove stvari poput invanzivne kardiodijagnostike, angio sale sa opremom koju ranije nisu imali – magnetna rezonanca, skener.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Ono što ne može da se uništi privatizacijom, „država“ primenjuje Evropski patent izvršitelja i sudske zaplene. Savet Evropskih Mudraca nešto žuri pa ubrzava protokol.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *