КОМЕ ОВО ТРЕБА? Србија спашава хрватски Агрокор, а шаље извриштеље у КБЦ „Драгиша Мишовић“

КОМЕ ОВО ТРЕБА? Србија спашава хрватски Агрокор, а шаље извриштеље у КБЦ „Драгиша Мишовић“

22 маја 2017

Директор КБЦ „Драгиша Мишовић“ Радисав Шћепановић рекао је за РТС да је одложен долазак судских извршитеља који су требали да плене имовину у тој установи због правоснажне пресуде од милион евра.

Долазак извршитеља најављен је био за данас у девет сати, а они су могли да плене комплетну покретну опрему, као и возила.

У тој болници данас све нормално функционише и пацијенти долазе на заказане прегледе и операције.

Спор против болнице покренула је 2010. године Симонида Танасијевић за надокнаду материјалне штете због 12 ари плаца који су експроприсани њеним прецима шездесетих година.

Зашто је тужена болница, а не држава, која је експроприсала земљиште Шћепановићу није јасно, али му је још нејаснија правоснажна пресуда према којој болница мора да плати милион евра као надокнаду штете.

„Зашто је болница тужена, којом логиком не знам. Ништа од наших аргумената није уважено на суду, већ је донета пресуда да болница плати око милион евра. Болница нема та стредства нити је у могућности да плати одштету, па нам је пре годину дана блокиран рачун“, појаснио је Шћепановић.

Држава се побринула, како је рекао, да лекари и болесници не трпе због тога, да се лекарима исплаћују плате и да се набавља неопходан потрошни материјал.

Како каже, упутили су молбу Комори извршитеља да се извршење одложи, јер уколико се буде пленила покретна имовина – апарати, возила, болница неће моћи да функционише.

Шћепановић се нада да до заплене имовине неће доћи и да ће се коначно наћи решење за проблем „Мишовића“.

Како каже, они су од Вишег суда тражили понављање комплетног поступка, а одлуку Вишег суда о томе очекују ускоро.

Шћепановић каже да је разговарао са Симонидом Танасијевић, која је наследница плаца и да је она била спремна да од свега одустане, али се онда предомислила.

„Она је дала овлашћење адвокату, њеном братанцу, који је покренуо спор. Запањена је била када је он уместо државе тужио болницу“, рекао је Шћепановић.

Додаје да је адвокат, иначе Симонидин братанац, једини наследник.

Директор болнице каже да овај поступак неће блокирати предвиђене радове на реконструкцији старе болнице која је изгорела пре осам година.

Радови почињу у августу ове године и предвиђено је да буду завршени током наредне године.

„Имаћемо болницу која је уређена по највећим светским стандардима“, рекао је Шћепановић и додао да ће у новој згради бити хирургија, интерна, кардиологија, да се уводе нове ствари попут инванзивне кардиодијагностике, ангио сале са опремом коју раније нису имали – магнетна резонанца, скенер.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kosovac says:

    Оно што не може да се уништи приватизацијом, „држава“ примењује Европски патент извршитеља и судске заплене. Савет Европских Мудраца нешто жури па убрзава протокол.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u