КОМЕ ПУТИН ПРЕТИ: Ако буде било потребно, употребићемо максимум наших могућности!

KOME PUTIN PRETI: Ako bude bilo potrebno, upotrebićemo maksimum naših mogućnosti!

19 decembra 2015

putin2_64365Ruske oružane snage tokom operacije u Siriji nisu iskoristile sve svoje mogućnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanoj večeri posvećenom danu snaga bezbednosti u Kremlju.

„Vidimo kako efikasno rade naši piloti, obaveštajci, kako efikasno međusobno koordiniraju napore, pritom su to različiti rodovi – vojska, flota, avijacija; kako se primenjuje najsavremenije oružje“, istakao je Putin, a preneo sajt Sputnjik.

„Želim da naglasim da to nije maksimum naših mogućnosti. Daleko od toga da tamo sve koristimo što posedujemo“, rekao je on.

„Posedujemo i dodatna sredstva. Ako bude bilo potrebno, i njih ćemo iskoristiti“, naveo je ruski predsednik.

On je naglasio da su ruske specijalne službe ove godine sprečile više od 30 terorističkih napada. „Ove godine je zahvaljujući naporima saradnika FSB-a sprečeno više od 30 terorističkih napada“, naveo je on.

Obaveštajne službe jednog broja država pojačavaju aktivnosti u Rusiji. Specijalne službe su 2015. godine otkrile više od 320 agenata, saopštio je Putin.

„Visoka odgovornost leži na kontraobaveštajnoj službi. Ove godine je otkriveno više od 320 kadrovskih službenika i agenata specijalnih službi stranih država i njihovih pomagača“, naglasio je Putin.

„Vidimo da obaveštajne službe jednog broja država intenziviraju, kako se kod nas kaže, rad u Rusiji“, dodao je on.

Akcije i planovi terorista predstavljaju direktnu pretnju Rusiji.

„Situacija nije jednostavna. Raste napetost na Bliskom istoku i u drugim regionima sveta. Teroristi otvoreno objavljuju rat civilizaciji, čitavoj međunarodnoj zajednici. Njihove akcije i planovi su direktna pretnja i našoj zemlji“, rekao je šef ruske države.


PUTIN: TURSKA NIJE EVROPA

Rusija je jasno formulisala svoj stav o rešavanju sirijske krize, izjavio je ruski predsednik Putin, dodajući da će Rusija lako naći zajednički jezik sa svima jer ne maše repom i ne menja svoje stavove.

Govoreći o rešavanju sirijske krize, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskvi nije teško da nađe zajednički jezik ni sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom ni sa SAD. „Mi ne mašemo repom i ne menjamo svoje stavove“, rekao je Putin.

„Što se tiče, da kažem, sirijske krize: lako nam je da sarađujemo i sa predsednikom Asadom i sa američkom stranom. O tome sam nedavno govorio i sa predsednikom Obamom i sa našim prijateljima iz Saudijske Arabije i iz drugih zemalja“, rekao je Putin u dokumentarnom filmu Vladimira Solovjova „Svetski poredak“, čiji će deo danas biti prikazan na televiziji „Rusija 1“.

„Zašto lako? Mi ne mašemo repom i ne menjamo stavove“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija je jasno formulisala svoj stav o sirijskoj krizi.

„Prvo smo pitali ljude da li se slažu ili ne. U principu, sa osnovnim parametrima rešavanja krize i svi su rekli — da. I tada smo formulisali svoju poziciju na tim komponentama koje su zajedničke i prihvatljive i nije nam potrebno da skačemo sa jedne strane na drugu, kao kao buve“, dodao je Putin.

Rusija je otvorena i spremna da sarađuje sa evropskim zemljama u ekonomiji, politici i borbi protiv terorizma.

„U odnosima između država vladaju interesi. Interes evropskih zemalja je da se ujedine napori u ekonomiji, politici i borbi protiv terorizma. Da se ujedine napori sa Rusijom“, saopštio je Putin.

„Nećemo se duriti zbog ovih sankcija. Čekamo, čekamo sve“, dodao je Putin.

Odgovarajući na pitanje o neprijateljskom odnosu sa Turskom, koja je oborila ruski Su-24, Putin je ponovo izjavio da ne želi loše odnose sa turskim narodom.

„Kao prvo, Turska nije Evropa. Kao drugo, mi, kao što sam već govorio u poslanici, a sada želim da ponovim, turski narod smatramo prijateljskim narodom. A što se tiče sadašnjeg rukovodstva — ništa nije večno“, dodao je Putin, prenosi „Sputnjik„.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gordan says:

  Povodom Sirije, preporučuje se tkz."Bečki Dogovor", koji uključuje i Asada. Drugo, smatram da će , nakon regulacije tkz."sirijske krize", stanje oko migranata biti jasnije, a njihov povratak svojim domovima izvesniji. Potom bi se Diplomatija RF mogla više posvetiti oko tkz."ukrajinske krize", anulacije bespotrebnih sankcija Rusiji, skoncentrisati se na legalno i ravnopravno prisustvo euroazije na Balkanu(naspram drugih unija i saveza), i jačanje medjunarodnog respekta prema tkz."Savetu Bezbednosti UN-a"..., i dr. .

 2. Lady Gaga says:

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/625_1670399759910839_8624411237308798433_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=4ee6679fe7f51f47b5d19719bed5cbae&oe=56D684A7

 3. Derim says:

  Ladi ta slika vise lici na pijanog klosara nego na Hitlera.

 4. marko says:

  PUTIN NECE DATI SIIRJU NITI SIRIJSK I NAROD ASAD JE KAO TITO 1950 ILI GADAFI 1961 NAROD JE ZALUDEN NJIME U OBRANI EKONOMIJE OVE LAZI O PREGOVORIMA S OPOZICIJOM NEMA OD TOGA NISTA TO JE OPOZICIIJA KRVNIKA KOJ I SU IZ SAUDIJSKE ARABIJE.

 5. E, neš ti nas više navlačiti says:

  Hebga Deriga. Promeni nik već jednom. Pa neću valda da ti se obratim sa "Gospodine DERIME..." E, jesi lukav...onako

 6. Derim says:

  E nes ti nas... Neću ja vas, vi ste moji, bar većinu ovdje osećam srcom. Koristim dva nika, zavisno od raspolozenja, ovaj je manje ozbiljan pa sam i ja vise opusten mogu i da se zezam. Lep pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *