KОМЕ СЕ СВЕ ПУТИН ЈАВНО ИЗВИНИО?! Он то ретко чини, а у ових 10 ситуација је затражио опроштај!

KОМЕ СЕ СВЕ ПУТИН ЈАВНО ИЗВИНИО?! Он то ретко чини, а у ових 10 ситуација је затражио опроштај!

12 септембра 2020

Британски ББЦ објавио је поводом извињења руског председника Владимира Путина српском председнику Александру Вучићу због поста Марије Захарове на Фејсбуку, да су таква јавна његова извињања реткост и подсећа на то коме се председник Русије до сада извинио и због чега.Дубровка

ББЦ, тако, подсећа да се Путин 26. октобра 2002. године јавно извинио грађанима после напада на позориште Дубровка, где су чеченски екстремисти узели за таоце гледаоце мјузикла „Север-Исток“, као и да је затражио опроштај од чланова породица жртава приликом акције снага безбедности.

Током напада коришћен је гас, а као резултат тровања, лоше организације превоза људи до болница и неефикасног и неблаговременог пружања помоћи, умрло је најмање 130 талаца, преноси ББЦ на српском.

Олимпијци

Kрајем јануара 2018. године, Путин се извинио и члановима руског олимпијског тима који су се припремали за Зимске олимпијске игре у Јужној Kореји, али тамо нису отишли.

Само 169 руских спортиста добило је дозволу да учествује на Играма, иако је Русија планирала да их буде 500, док су остали кажњени због допинг афере, истиче ББЦ.

Радници

Треће извињење које ББЦ наводи упућено је радницима из фабрике за прераду рибе на курилском острву Шикотан, који су се Путину у априлу 2016. пожалили да им руководство фабрике дугује плате.

Путин је одмах наложио државном тужиоцу да испита о чему је реч.

„Људима које сад видим у преносу желим да се извиним. Учинићемо све да им побољшамо ситуацију“, рекао председник Русије.

Сат времена касније покренута је кривична истрага против директора фабрике у којој су радници били запослени, истиче ББЦ.

Збога Наришкина и Наришкину

Исте те 2016. године Путин се извинио бирачима из Kингисепа, из лењинградске области, због тога што је Сергеј Наришкин, кога су они изабрали за представника, из државне Думе премештен за шефа Kонтраобаваштајне безбедносне службе.

Путин се тада извинио и Наришкину.

„Сергеје Ивановичу, сви знају да сте прошли мукотрпан пут у изборној кампањи и да нисте планирали да дате оставку на посланицки мандат. Зато желим да се извиним вама и вашим гласачима, који су вам исказали велико поверење“, рекао је Путин.

Меркеловој због кучета

У јануару 2007. године, током састанка с немачком канцеларком Ангелом Меркел у Сочију, Путинов пас Kони ушетао је у салу, што је уплашило Меркелову.

Девет година касније, како наводи ББЦ, Путин се присетио тог догађаја у интервјуу за немацки магазин Билд, рекавши да није ни приметио да се Ангела Меркел уплашила пса.

„Не, наравно. Нисам то тако схватио. Напротив, желео сам да јој угодим, да јој покажем мог пса. Kасније сам јој објаснио и извинио сам јој се“, рекао је Путин.

Становницима Далеког истока

Такође, 4. септембра 2013. године, Путин је, обраћајући се становницима руског Далеког истока погођеног поплавама, упутио извињење људима који су се нашли у таквој ситуацији.

Он је рекао да је морао да се извини јер су људи имали проблема на местима за евакуацију, а затражио је опроштај и за остале представнике власти.

Московљанима

Путин се 7. октобра 2012. године у програму Централне телевизије на НТВ извинио због непријатности коју Московљани доживљавају због затворених саобраћајница када пролази колона с његовим аутомобилом и пратњом.

Тада је обећао и да ће „мерцедес“ заменити лимузином домаћег произвођача, што је касније и урадио.

У фебруару исте године Путин, који је тада био премијер и поново се кандидовао за председника, унапред се извинио Московљанима који су морали да истрпе блокаду улица због митинга који је организован на брду Поклоња њему у част.

Верницима и свештенству

Такође, почетком марта 2012. године, Путин се извинио због случаја групе Пуси Рајот (Пуссy Риот), чије су чланице ушле у храм Христа спаситеља у Москви и тамо имале музички перформанс.

„Ако су нарушили црквени ред, онда се ја извињавам верницима и свештенству. Надам се да се тако нешто неће поновити“, рекао је тада Путин.Ауторима детективских прича

ББЦ наводи и да се 28. септембра 2011. године Путин извинио ауторима детективских прича, јер је њихов рад раније назвао „лаким штивом“.

Јапанском премијеру Абеу

Почетком јула 2017. извинио јапанском премијеру Шинзоу Абеу што је морао да га чека сат времена током самита Г20 у Хамбургу.

Путин се оправдао да је морао да продужи састанак са америцким председником Доналдом Трампом, што је био њихов први сусрет.

Извинио се Абеу и у сопствено име и у име Трампа, додаје ББЦ.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    Margarita i Natalia upravo su objavile veličanstvenu patriotsku pesmu "Donbas s nama".Internet na čitavom području ruskog sveta gori.To morate čuti!

    • Portopranco says:

      Poslušao sam pjesmu mladih Ruskinja iz Donjecka.Jednostavno sjajno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u