CINIZAM ZAPADA: „Komersant“ ismevao paradu i Vojsku Srbije

CINIZAM ZAPADA: „Komersant“ ismevao paradu i Vojsku Srbije

18 oktobra 2014

aa_picture_20141016_3541750_webPutinovu posetu Srbiji i gostoprimstvo našeg naroda ruski mediji prikazali su u crno-belim tonovima.

Vodeći TV kanali su objektivno informisali šta se događalo u Beogradu, prenoseći dobronamerno srdačnost Srba prema visokom gostu protiv kojeg se vodi nemilosrdna hajka na Zapadu. Kanal Rusija 24 direktno je prenosio paradu i njihovi reporteri sa simpatijama su izveštavali sa parade.

Na drugoj strani, jedan broj listova i opozicionih sajtova je ismevao mnogo toga što se zbivalo u Beogradu, ali vodeći računa da cinizam bude usmeren samo ka domaćinima, ali nikako protiv ruskog predsednika.

U tome se istakao dopisnik „Komersanta“, koji je svoj tekst praktično posvetio ismevanju moći naše vojske, a samo uzgred spominje da je Srbija, uprkos velikom pritisku Zapada, odbila da se priključi EU u uvođenju sankcija Kremlju.

– Putin je video Srbiju u svoj njenoj vojnoj veličini. Očistili su od korozije i ofarbali nekoliko rečnih brodova – navodi „Komersantov“ izveštač.

Moskovski sajt „gazeta.ru“ pisao je da je „srpsko rukovodstvo nasledilo od Tita tradiciju da balansira između Zapada i Istoka“. U analitičkom tekstu ističe se da je Srbija praktično jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Dodaju i da je američki ambasador Kirbi bio protiv pozivanja Putina u Beograd.

GARDIJAN: PUTIN „ZAPEČATIO“ PRIJATELjSTVO SA SRBIJOM

Ugledni britanski list piše da je Putin „zapečatio“ prijateljstvo sa Srbijom, koja je najbliži saveznik Rusije u centralnoj Evropi, kao i da su ga građani oduševljeno dočekali na vojnoj paradi kakva nije viđena u regionu još od doba Hladnog rata. Opisuju i da je na paradi oko 100.000 ljudi vikalo „Srbija – Rusija, ne treba nam Unija“.

DEJLI MEJL – Ovaj list preneo je izveštaj pod naslovom „Putin doživeo ovacije, traži podršku za gasovod“. I oni ističu da je Srbija najbliži saveznik Rusije na Balkanu i pišu o mogućnosti da se dozvoli izvoz „Fijatovih“ automobila iz Srbije.

TELEGRAF – Dopisnik britanskog lista piše da je Putin na paradi dočekan uz oduševljene povike, a na dan parade objavljen je tekst pod naslovom „Putin u Srbiji: zemlja kandidat za EU dočekuje ‘svog predsednika’“.

KOMENTARI7 komentara

 1. vitez says:

  ....putuj Evropo sad nam vise nisi potrebna,nama je dobro, ici cemo mi uz Putina,putuj Ameriko ovde tebe ne vole,Srbi ce tamo ,sa Rusima je nama najbolje.....

 2. Mare says:

  Nema sta da se ljutimo. Komersant je najstrasniji opozicioni list u Rusiji i jedini koji je napisao istinu o stanju u nasoj Vojsci. Istina je da je prikazano bilo prefarbano i izbaceno na ulice. Medjutim i Lazanski je ismevao nasu Vojsku dok je komentarisao paradu na RTS tako da se neljutimo na strance kad i nasi sateliti pljuju po Vojsci. Medjutim centralni deo svecanosti nije ni Vojska, ni Putin vec narod koji je kako je ocenio Telegraf docekao svog predsednika. To mnogo govori, a najiinteresantnije je bilo koliko je sam Putin iznenadjen docekom od strane naroda.

 3. Zoran says:

  Ništa bolje od Komersanta paradu je doživo i oslikao B92.Punih dva sata trajalo je izivljavanje voditelja "Bulevara" nad paradom,Putinom,Nikolićem i Vućićem.Toliko je bilo neukusno u rečima,gestikulacijama,grimasama i prekomernom cinizmu voditeljskog para, da se i nama, koji se držimo neutralnog političkog statusa,želudac grčio.Paradu je pozitivno doživelo najmanje 80 posto populacije a Putuna i više od toga.Domaćini su, a pogotovo predsednik Nikolić,učinili sve što je njihovoj moći da boravak visokog gosta protekne u najboljem redu i da učesnici parade pokažu trenitno stanje i moć domaće vojske koja je tokom vladavine DS bila sistematski demontirana i ubijana u "zdrav pojam".I poniženi RTS je pokazao koliko vredi i šta sve može nacionalna frekfencija br.1.Ocene izrečeno povodom ovog dogadjaja su ocene sa kojima se i narod slaže pa otuda i pitanje uredništvu televizije B92,kome se vi smejete a kome podilazite pogotovo kada se zna, da sve vaše "brojne" gledaoce možete telefonom lično da obaveštavate kada koja emisija počinje i kada se završava.Ja sam uveren da će poslovni svet prepoznati ovu vašu marketinšku osobinu,interaktivnog cinizma,i da sa vam neće praviti posao.Ko sa djavolom tikve sadi,nema čemu da se nada !

 4. sekula says:

  Jebes im mater pa nekaze,,ko mu otac

 5. raca says:

  Taj be92 neka jede govna,ja sam to izbrisao iz memorije tako da niko i nemoze da pusti,a to malo takozvani novinarcici su kupljeni za sicu,ja svoj ponos nebi prodao ni za sta na svetu,volim svoju zemlju i volecu je do smrti kao i svi moji clanovi porodice.

 6. Lili says:

  Za dobrim konjem se prasina dize. Sve te zluradosti koje su upucene od strane opozicije tj.pro-anglosaksonskih placenickih izdajica ne vrede kao licnost po pisljivog boba.I zabole me sta laju ti besni psi. Drzavu cine tri stvari:MONETA,VOJSKA I GRANICE,to je SUVERENITET,koji Rusija i SRbija grade. Srbija polako postaje suverena drzava i to je suprotno od zelja NVP i NVO-cije.

 7. Dragana says:

  NAROD je pokazao sta je Srbija, a to u stvari i jeste. To sto svako pise i kaze sta hoce je njihova stvar, ali protiv NARODA nemaju sanse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *