КОМИСИЈА ПОТВРДИЛА: Фондација Елене Зеленске умешана у отмицу деце

KOMISIJA POTVRDILA: Fondacija Elene Zelenske umešana u otmicu dece

20 juna 2024

Kijevski režim razvio je čitavu šemu za kidnapovanje, oko 1.600 dece u periodu od 2014. godine do septembra 2022. nestalo je sa teritorije Donbasa, koja je bila pod kontrolom ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju ruske Parlamentarne komisije za istragu krivičnih dela kijevskog režima nad maloletnicima.

Prema rečima kopredsedavajuće parlamentarne komisije Ane Kuznjecove, ukrajinske vlasti su stvorile pogodne uslove za otmicu dece izdavanjem dekreta o njihovoj prinudnoj evakuaciji.Decu često odvode i protiv njihove volje specijalizovani odredi „Beli anđeo“ i „Feniks“, koji rade pod pokroviteljstvom policije, otkrila je Kuznjecova, te dodala da je u šemu uključen i Fondacije Elene Zelenske, žene Vladimira Zelenskog.

Duma Rusije danas je, takođe, usvojila konačni izveštaj o do sada istražnim zločinima kijevskog režima nad maloletnicima. Predsednik Dume Vjačeslav Volodin istakao je na sastanku da „deca ginu“, dok se sve to javnosti predstavlja pod drugim uglom, „kao da ukrajinska strana u vidu fašističkog režima nema veze sa tim“.

„A i te kako imaju. Krivi su oni“, izjavio je Volodin.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Ova vampirka dobice Nobela za brigu o deci, pazite sta sam rekla.

  2. Duško says:

    A Vučićeva žena njena najbolja drugarica ništa a ?

  3. zajko says:

    Jel se i nas predsednik ucipio u to,ne bi me iznenadilo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *