Комромиса око Косова и Метохије нема и не сме бити!

Komromisa oko Kosova i Metohije nema i ne sme biti!

20 marta 2018

Piše: Mihailo Medenica

Volim kad Aleksandar Vučić zagrmi kako smo spremni na kompromis ali ne i poniženje, inače jedne od njegovih omiljenih floskula koja faktički znači: spreni smo da jurimo za štapom i šargarepom, ukoliko šargarepa nije genetski modifikovana!

Dakle, odbrusio je tako i Vesu Mičelu, još jednom u nizu zluradih američkih birokrata koji svrate do Srbije da otresu nos i obrišu noge, verujući da je isprazna retorika hrana za dušu koliko i one paštet s njegovim likom za prazne stomake!

No, ne kopčamo se svi na leđima, hvala Bogu, pa tako ni Vučićevo licemerno “rodoljub”- prenemaganje ne čini da budemo oduševljeni vođom koji ne da na Srbiju, ali nema ništa protiv da Srbiju da svakome!

Prvo i možda banalno, ali što se mene tiče izuzetno značajno, jeste činjenica da svako od tih kokakola emisara najpre poseti Prištinu pa Beograd, odnosno, Haradinaja pa Vučića!
Šta je to ako nije ponižavanje, gospodine predsedniče?!

Šta je to ako ne šamarčina od koje tri dana zvoni u ušima kad najpre zaprljaju ruku pružajući je onom krvoloku pa Vama, da im je očistite baš kao što ste i Haradinajevu celivali podajući mu Srpsku listu da se češe o nju ko goveče o drvo, štono se kaže?!

Pa, ako ne dozvoljavate da nas bilo ko ponižava onda takvima poručite da nakon susreta sa nečastivim Ramušem nemaju šta da traže u Beogradu, ma koja sila stajala iza njih!

Ako ne dozvoljavate da nas bilo ko ponižava čemu ona otužna izjava, nedostojna Mace Diskrecije a nekmoli predsednika Srbije: “Za razliku od nekih prethodnih sagovornika gospodin Mičel ume i da sasluša, a ne samo da čuje”?!

Znači, do sada su Vas samo slušali gledajući kroz Vas i čekajući da prođe neko pristojno vreme pa da pod izgovorom: “Moram do toaleta” pobegnu iz Predsedništva dok Vi slavodobitno držite jalove konferencije za štampu i tumačite još jednu u nizu istorijskih poseta i pobeda?!

Ovaj nesrećnik Vas je, kažete, čak i saslušao, bez razlike što je pre toga Hradinaju obećao i vojsku i sve pride zatreba, ali to nije ponižavanje Srbije, zar ne, mada i baba- sera sasluša svakog ko joj se nalakti na pult i zapodene priču, ali jednako ispostavi cenu male i velike nužde, znate?

Zapravo, ipak ste Vi u pravu za to da ne dozvoljavate nikome da nas ponižava, jer zašto to zadovoljstvo da prepustite drugome kad tako veličanstveno to činite sami?!

Pa, šta je ako nije poniženje kad u zajedničkom obraćanju medijima po ko zna koji put apostrofirate kako ste svesni da je pitanje Kosova i Metohije naš najveći problem na putu tih prokletih evrointegracija?!

Pored Vas američki uterivači demokratije nemaju nikakvog posla, verujte, jer ako je za Vas, vajnog predsednika Srbije- Kosovo i Metohija pitanje i problem, a Evropska unija sveti cilj, njima zaista ostaje samo da svrate na kafu i viski i zure kroz Vas ili u plafon!

Nikada, Aleksandre Vučiću, ni za jednog Srbina Kosovo i Metohija neće biti problem, jer zavetna svetinja to ne može biti, već isključivo blagoslov!

Nikada ni za jednog Srbina Kosovo i Metohija neće biti stvar nekakvog suludog kompromisa, jer s kim i o čemu praviti kompromise?!

S đavoljim šegrtima o onome što nam je od Boga dato da sačuvamo zanavek?!

Nikada ni za jednog Srbina ta mizerna EU neće biti sveti cilj dok god predstavlja društvo robovlasnika i roblja, dok zahteva da zarad guzice u nekakvoj fotelji prodamo dušu, da uvedemo sankcije Rusiji, da jednostavno prestanemo da postojimo kako bismo postojali onako kako oni skroje i razrežu!

Nikada ni za jednog, ponavljam i budite ubeđeni u to, mada šta Vi o tome znate, vi ste tek puki otpravnik poslova zapadnih ambasada u fotelji predsednika Srbije, a za sve navedeno mora se biti čovek i državnik!

Samo Vi ne dozvoljavajte da nas bilo ko ponižava- Vi to, rekoh, najbolje činite!
Ne igrajte se Boga, Aleksandre Vučiću!

Manite se izdaje Kosova i Metohije, propasti čitave Srbije, jer tamo kud nas vodite grdno je gubilište…

Dočekujte Vi i ispraćajte američke ćate, “tetkice” i kafe- kuvarice (uskoro će Vam i one u posetu, budite sigurni, sa sve ultimatumima i rokovima) ali komromisa oko Kosova i Metohije nema i ne sme biti!

Zastanite, aman, na tom puti izdaje koji ste dobrano pregazili, jer bez Kosova i Metohije će Srbiju vekovi slušati i gledati kroz nju, baš kao ove satrape vašingtonske kroz Vas!

Što je za Vas panj- za Srbiju je prag!

(Analitički forum)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goksi says:

    Koja suverena zemlja, koja je priznata u UN, bi se zadovoljila sa " zajednicom srpskih opština" i da posle toga prizna secesiju 12% svoje teritirije? To nigde u zadnjih 2018 godina se nije desilo! Ako mi tražimo samo "sajednicu srpskih opština" onda smo mi unapred potpisali kapitulaciju i pljunuli na sve što je sveto i srpsko!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *