КОМШИЈЕ У ПРОБЛЕМУ – ЈЕВРЕЈИ бојкотују хрватску владу!

KOMŠIJE U PROBLEMU – JEVREJI bojkotuju hrvatsku vladu!

25 januara 2017

jewish-star-torah

Gotovo istovremeno kada je hrvatski premijer Andrej Plenković otputovao u zvaničnu posetu Izraelu, jevrejske opštine u Hrvatskoj odlučile su se za bojkot svih skupova koje hrvatska vlast organizuje povodom Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

– Ako su crvena zvezda i ustaško “U” isto, nemamo o čemu da razgovaramo. Razlog za bojkot je nespremnost zvaničnih organa Hrvatske da primereno, zvanično i javno reaguju na postavljanje spomenika sa ustaškom krilaticom “Za dom spremni” u Jasenovcu i Kutini – tvrde u koordinaciji svih jevrejskih opština u Hrvatskoj.

Predsednik Jevrejske opštine Zagreb dr Ognjen Kraus tvrdi da se u Hrvatskoj ubrzano nastavlja relativizacija ustaštva i da je to glavni razlog bojkota.

Tabla u Jasenovcu i dalje je na istom mestu, a HOS je najavio da će uskoro tablu sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” postaviti i u Zagrebu. Bez obzira na to što je demokratska javnost sa ogorčenjem primila takav potez, a još više neodlučnost sadašnje vlasti da tablu ukloni, nije urađeno apsolutno ništa.

Na sve agresivniju rehabilitaciju ustaštva upozorio je i Slavko Goldštajn, jedan od najistaknutijih intelektualaca, koji je ujedno i Jevrejin, rekavši da se time kompromituje Hrvatska u svetu.

– Očekivao sam reakciju sadašnje hrvatske vlasti i mislio sam da će odmah da reaguje. Ali ustaški totalitarizam se naveliko rehabilituje i imaćemo toga još i više ako se to dopusti – izneo je Goldštajn jednu od najtežih optužbi hrvatskih intelektualaca u poslednje vreme.

Iako upozorenja hrvatskim vlastima da treba stati na kraj radikalizmu i rehabilitaciji ustaštva dolaze i iz diplomatskih izvora, zasada nije urađeno ništa. Pobornici rehabilitacije ustaštva sve su glasniji, na javnoj televiziji se prikazuje materijal u kojem se gotovo veliča učešće “hrvatske vojske” na Hitlerovoj strani, a satanizuju se oni koji upozoravaju na opasnost od istorijskog revizionizma.

(Večernje novosti)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. dusko says:

    Budale nasle da se kace sa Izraelom , maloumnici !!!

  2. Lajla says:

    Vec 25g Hrvatske vlade velicaju ustastvo,cak negirajuci ustaske logore nazivajuci ih "radni logori",I zidovski Predsjednici opstina u Hrvatskoj su cutali.Kako su samo mogli to gledati bez da i jedan pusti glas glas protiv,nije mi jasno.Mozda zato sto su se samo okomili na Srbe.Zaboravljajuci onu pricu za vreme Hitlera:Kada su dossli po homoseksualce,nisam sse bunio jer nisam homoseksualac.Kada su dosli po Zidove nisam se bunio jer nisam Zidov.A kada su dosli po mne na Staljingrad nikoga vise nije bilo da mi pomogne. E tako su prvo proterali Srbe u Hrvatskoj i svi su cutali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *