КОН ОДГОВОРИО НЕСТОРОВИЋУ: „То није смео да каже!“

KON ODGOVORIO NESTOROVIĆU: „To nije smeo da kaže!“

6 maja 2020

Na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon prokomentarisali su izjavu dr Branimira Nestorovića koji je rekao da bi sada kada je „korona virus jako oslabljen trebalo svi da se zarazimo“ i stvorimo kolektivni imunitet.

– Nije to ništa neistinito osim što je on uvek dosta optimističniji nego što su naša sagledavanja na osnovu činjenica sa kojima raspolažemo. Naši su pogledi sa preventivne strane nešto drugačiji, ni slučajno različiti. Ali, gledamo različite aspekte.Na izjavu da bi trebalo namerno da se zarazimo, dr Kisić Tepvačević kaže da bi to bilo potpuno neodgovorno.

– Potpuno bi bilo neodgovorno sebe svesno dovesti u određeni rizik, posebno kada postoje mere zaštite kako da to sprečite. Ne znate kako će se virus ponašati u jednom organizmu. Velika je verovatnoća da u zdravom organizmu virus prolazi brzo i lako, ali to ne mora da bude tako. Pokazalo se tako kod čitavog niza bolesti. Koncept svesnog dolaženja u rizik ne možemo prihvatiti u 21. veku – zaključila je.

Dr Predrag Kon je istakao da nijedan epidemolog ne bi smeo tako nešto da savetuje, te da je davanje takvih izjava od strane struke potencijalno opasno.

KOMENTARI5 komentara

 1. Lazar says:

  Za Kona i Kisićku, Nestorović je doktor nauka sa velikim D. Kona i njegovih 5.000.000 žrtava od svinjskog gripa se još dobro sećamo. On je još uvek isti, bedni komercijalista Big Farme. Čovek očigledno ništa ne zna, ali ga njegovi poslodavci uporno izbacuju u prvi plan...

 2. Ristin Đoka says:

  Koliko ja vidim, Kon je odlepio zbog Nestorovića ali mu ništa ne može nego da pljucka iza leđa. A što se tiče izjave da "svi treba da se zarazimo radi sticanja kolektivnog imuniteta" ja je nisam tako razumeo. Više mi se čini da to znači "batalite koronu i nazad na posao da nekako preživimo". A kao doktor, on je svesniji od nas sviju da će nam to, ako je tako nešto prirodno, ipak doneti kolektivni imunitet. A koliko sam ja shvatio na osnovu nekih fotografija, mada nisam siguran da li je to tačno, Kon je stajao pored Nestorovića kada je ovaj dao izjavu "zaj....koronu i počnite da živite" pa što mu nije rekao? Što se nije potukao snjim pa da malo uživamo u pravim osećanjima Kona. Imam utisak da je Kon toliko besan što je morao da zaustavi svoju korona histeriju, da se jedva uzdržava da ne dobije srčani udar od besa. Što se mene tiče, ne mora da se uzdržava.

 3. Ramonda Serbika says:

  Imunitet se stiče prirodnim putem - kad se bolest preleži,ili veštačkim putem-vakcinacijom.Sticanje imuniteta prirodnim putem veliki broj pacijenata PREŽIVI.Sticanje imuniteta veštačkim putem,ako su vakcine Gejts/Kon velika većina pacijenata NE PREŽIVI.Izbor je NA VAMA.

 4. Cp6a says:

  Ako je to stvarno rekao, on je jedan egomanijak i treba mu isključiti kamere. Zar posle ovoliko truda i trpljenja tako nešto da kaže? Eno svi koji su se tako opušteno ponašali, sada se vataju za glavu, i Ameri i Englezi. Hvalisavac, egzibicionista, puvalo. Ma da, čim mu je drugar ludak Velja Abramović, koji ne može da se sluša šta priča i o našem narodu, i o nekakvoj vibracionoj medicini, i o kosmičkoj energiji sa kojom treba da se sinhronizujemo, meni sve postaje jasno, a vi kako hoćete.

 5. Miloje says:

  U medicini kao u vosci postoji jasna hijerarhija zvanja i znanja. Red postoji ako se postuje hijerarhija. U protivnom nastaje anarhija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *