КОН: Ово је ратно стање, подржао бих забрану кретања и до 24 сата

KON: Ovo je ratno stanje, podržao bih zabranu kretanja i do 24 sata

29 marta 2020

Epidemiolog Predrag Kon rekao da je privremena bolnica na Beogradskom Sajmu najbolje rešenje koje je Srbija imala.

– Nismo izmislili toplu vodu ili rupu u sakciji i to je nešto što se donsi na osnovu konsultacija. Za sve se dogovaramo. Danas je 24 dan, mi ulazimo u dane kada raste broj obolelilh, a onda i broj smrti. Odlučujemo vrlo energično, kako struka nema tu više prenemaganja. Ova vlast zaslužuje svaku pohvalu od struke, do sada nikada nisam doživeo takvu vrstu podrške – rekao je Kon.Mi smo u ratnom stanju, vojna logistika je napravila ovu bonicu. MI se borimo. Vojna logisitka stoji iza ove popravljene bolnice, mi bolje od ovoga nemamo, sve drugo bi bila greška

Na pitanje novinara, o spekulacijam pozudanosti testova na COVID 19 Kon kaže da su virusolozi ti koji odlučuju o testovima. Rekao je da testova ima, ali da je reč bolja orgaizacija

– Što se tiče testova, to je pitanje za virusologe.Oni su juče imali poseban sastanak. Mislim da su doneli odluke i čekamo. U problem jesmo ali iz svega izlazimo koliko smo sposobni. Testova imamo, samo je važna organizacija – rekao je Kon.

-Ne znam šta se očekuje od nas, što se crkve i pričešća tiče – rekao je Kon i dodao da sturka ne treba da ide dalje od preporuke.

– Apelujem na ljude da shvate da je ovo ozbiljna bolest. Rizik je korišćenje jedne kašičice – rekao je i još jednom naglasio da sturka može samo da da preporku, ne nešto da zabrani i kaže da je to posao države.

– Ako očekujete da stručni deo ovog kriznog štaba preuzme odgovornost koja joj ne pripada, to nećemo da uradimo. Što se mene tiče, svako može da radi šta god hoćed. Ja mogu kao pojedinac da molim. Treba jasno da se razgraniči šta su preporuke a šta odluke – dodao je.

On je naveo da je bio za to da se dozovli da se izvode kućni ljubimci, ali je prmećena zloupotreba.

„U odluci da se to zabrani struka se nije pitala“, kaže dr Kon.

Kon navodi da će podržati svaku odluku o smanjenju kontakta. „Sve do 24 sata ću podržati“, ističe.

On navodi i da imamo dovoljno testova i navodi da su jedna stvar testovi, a druga stvar brzina rezultata.

Dr Kon navodi da postoje ljudi koji su u ubeđenju da se njima to ne može desiti, a postoje oni koji se plaše i kada dobiju pozitivn test na koronavirus i da „onda beže“.

„Nemojte da se plašite da se testirate, nemojte ni da bežite ukoliko ste pozitivni“, rekao je.

Infomaciju koliko je obolelih među zdravstvenim radnicima nema, ali navodi da su se oni većinski zarazili van medicinskih ustanova.

On navodi i da su testovi bili skupi, a da su ponude na početku sa cenama bile „bezobrazne“.

U ovom trenutku je važno otkriti svakoga ko je prenosilac virusa kako bi se sprečilo dalje širenje.

„Proširenje testiranja ne podrazumeva da se testira svako ko hoće“, navodi Kon.

KOMENTARI14 komentara

 1. Pera says:

  Sto ne pita svoje zemljake, kako su postali tako imuni, da nisu u srodstvu sa virusima ? Sto se tice 24 casa policijskog casa, pa ja bih njega dozivotno u policijski zatvor zbog sirenja straha i panike. Koliko znam to postoji u zakonu. A ako ista zna, nek objasni zasto nije bilo policijskih casova za vreme svinjskog ili gejtsovog virusa, a tada je umrlo milion ljudi, a bila zarazena milijarda. Znaci desetostruko od ovog kovida ? I ? Ko je tu lud ?

  • rodja says:

   Nisu njegovi zemljaci imuni, već korona virus kako nam se prikazuje, i ne postoji!!! Što potvrđuju svojim video izjavama i nemački virusolozi Volfang Vodarg i Klaus Kenlajn. Naduvana priča od strane soroša i duboke države u cilju zastrašivanja naroda. Po Klausu Kenlajnu, Volfgangu Vogardu, Velo Markovskom i mnogim drugim istaknutim virusolozima, "agresivni pristup medicine" u postupku lečenja korone izaziva veliki broj smrtnih slučajeva. Njihova se tela kremiraju, izbegavajući postupak obdukcije. Jer, doktor ne odgovara za smrt pacijenta ako preporuči i "jače doze" lekova i usmrti ga.

   • Filip says:

    Samo mi reci, odakle tvrdnje da su ta trojica vrhunski virusolozi?

    • Lazar says:

     Pogledajte Konove izjave u vezi ovog virusa koje je davao u zadnja dva meseca, pa će vam biti jasnije o kakvom šarlatanu se radi. Najgore od svega je to što je on, takav kakav je, postao glavni savetnik Vučiću. To će nam svima doći glave a ne SARS-Cov 2.

 2. Mikonos says:

  Ti si baš kon...treba ti staviti šlem umesto maske pa sa Vulinom pod ruku da marširate strojevim korakom ispred drugarice premijera i predajete raport vrhovnom vodji. Ludaci.

 3. Sloba says:

  Pod uslovom da ti možeš da šetaš.

 4. Corona legale says:

  Nekad su kraljevi davali ovlascenja svojim strucnim ljudima sa recima "Ovaj covek je uradio sta je uradio!" Danas takvo ovlastenje ima Kon.

 5. Corona legale says:

  Nekad je struka pustala krv pacijentu, pa ako ne prezivi...eto, nije mu se dalo! STRUKA nikad nije bila odgovorna. Danas STRUKA pusta krv celoj drzavi, pa ako ne prezivi...

 6. Pravda says:

  Bilo bi dobro da ovaj poprica sa kolegama iz Njemacke i Francuske. A Italija, ko zna cime ih truju.

 7. rodja says:

  Interesantno,iz biografija dr Kona, dr Stefanovića, dr Pelemiša i dr Kisić-Tepavčević se može zaključiti sledeće: Uznapredovali su od dolaska žutih na vlast!!! Svima je jasno KAKVO SU DOBRO SRBIJI DONELI ŽUTE DEMOKRATE. dr Kon je samo glasnogovornik onoga što će drugi provesti u delo, na osnovu "procene priznatog virusologa" i, da ne nabrajam koje sve funkcije obavlja od 2001 godine. Sličan scenario kao i sa uvođenjem vanrednog stanja: Vulin je "upozorio da je ugrožena bezbednost"!!! Sada je to drkon.

 8. Sve manje pameti says:

  Mislim da vi slabo tražite zaražene, a i da ste vrlo kasno počeli, kao da niste imali testova.A i ako ih nađete, stavite ih u "samoizolaciju" (kao kad su nas mobilisali za slanje u rat i rekli nam:"Vi ste dobrovoljci"), ne izlaze nikud, zaraze ukućane i baš vas briga.Hrabri doktori, a i neke države zagovaraju što više šetanja na vazduhu, u prirodi(ne u grupama) zbog jačeg imuniteta i tvrdnje da se u zatvorenom prostoru mnogo lakše zarazi osoba, dok na otvorenom prostoru je to malo verovatno.Ako nas sve pozatvarate, znači da ćemo se svi porodično zaraziti, mnogi i pomreti, a vi nećete imati nikakvih problema.Nećete nam dati ni maske, a pogotovo respirator.Tako će vam tih 500 komada biti dovoljno za vama odabrane.Više mi ovo liči da neko uživa da čitavu naciju drži u zatvoru.Možda se tako oseća velikim i pametnim?

  • Ras says:

   U pravu si 100%!!Moram da ipak jos nesto dodam na ovaj tvoj komentar.Ovakve zabrane kretanja/policijski cas i sl. uvedene su samo u zemljama u kojima je vlast na izdisaju.To rade sa ciljem da porobe vlastiti narod i da ga onemoguce u njegovom organizovanju i djelovanju(sjetite se litija u CG/sjetite se da vlast u RS nije podrzala nista slicno/sjetite se zutih prsluka/sjetite se protesta u D itd.),jer znaju da su od naroda omrazeni,da im se vise ne vjeruje i da je narod konacno shvatio da su oni(vlast) goli izdajnici,kriminalci bez odgovarajuceg obrazovanja i znanja,nesposobni da vladaju,vode zemlju i njen narod.Krajnji cilj im je da se na kraju prikazu kao spasioci i heroji,kako bi povratili izgubljeno povjerenje naroda i kako bi produzili vladavinu tj.opstanak na vlasti.Ps.u ovo sam duboko uvjeren jer pratim i sajtove na drugim jezicima.Ono sto znam i u cemu sam siguran je da na nasoj politickoj sceni,nema nijednog politicara za koga bi glasao i koga bih podrzao.Jedini kojima je Srpski narod ispred svega,govore istinu,koji drze do casti i postenja,a uz to su i obrazovani i sposobni da predvode Srpski narod i Srpske zemlje(RS,CG i Rep.Srpska),a osim toga svako od njih je sam zrtva ovakvih vlasti su Branko Dragas,prof.Milan Brdar,Srdjan Nogo i Milan Knezevic.Sto se tice virusa,saglasan sam da svako od nas treba da bude oprezan i da se cuva,jer ne kaze nas stari narod za dzabe,da ko se cuva i Bog ga cuva!Sve vas pozdravljam i od srca zelim vam svima dobro zdravlje,puno srece i da vas sve zajedno Gospod cuva.Proci ce i ovo!

 9. Sve manje pameti says:

  A kad se ispostavi da ova izolacije nije bila potrebna, a pogotovo zatvor od 24 časa dnevno, ko će da nam plati nezakonito hapšenje?

 10. Taki says:

  Ti si se pokazao za vreme svinjskog gripa ko si i šta si, a sada si davao i menjao izjave iz dana u dan ! Ne verujem ti ništa i ne lobiraj gluposti ! Za to što predlažeš treba izuzetna organizacija, a ti to nemaš pojma !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *