КОН СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Затражили смо од власти…

КОН СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Затражили смо од власти…

12 новембра 2020

КОРОНА тресе регион, у Србији је оборен рекорд броја новозаражених, али и умрлих од корона вируса.

Кризни штаб је заседао и разматрао је да ће бити уведене и нове мере, али је епидемиолог Предраг Кон рекао да ниједна од њих, током седнице, није донета, не искључивши могућност да буду усвојене и објављене до краја дана.– Ништа није донето за сада – рекао је Кон.

– Медицински део је дао своје, тражио је прилично оштро да се нешто промени, за сада је то на ‘стенд бају’, не знам до када. Све је то и писмено послато, дакле, много тога је било комуникацијски већ раније. Ради се свакако о економском аспекту, процени која не може да буде за медицински део, то и контрола су тренутно највећи проблем – рекао је он.

– Сви у медицинском делу, јединствено, сматрамо да би требало озбиљно заоштрити и спровођење, и контролу мера и увођење додатних мера – рекао је он.

– Добро су нас чули, зна се шта смо тражили, не могу да кажем шта ће бити донесено јер ово свакако зависи од немедицинског дела. Ми смо то рекли и то врло експлицитно – рекао је он и објаснио да одлука о новим мерама зависи од више фактора.

– Не ради се о томе да неко нешто хоће или неће, ствар је у процени могућег за спровести, најбољег у овом тренутку и не сумњам да постоји добра намера свих да се ово заустави. Што се медицинског дела тиче, јасно је да контакте треба спречити и да треба спровести све то – рекао је он.

Изолација, карантин и вакцина

– У Скупштини ће бити измена Закона, да се дефинишу изолација, кућни карантин, превоз, шта су мере. Ситуација је катастрофална и неће се решити сама од себе, једино ограничавањем контаката – рекао је он.

Поводом најављене вакцине која стиже у Србију до краја децембра, Кон је рекао да ће примити „прву која буде доступна“.

– Поборник сам све три вакцине, она најављена данас ће сигурно бити прва. Ко буде хтео да сачека кинеску или руску, имаће могућност. Ја ћу примити прву која буде стигла, неће бити обавезна ни за кога, већ само за оне који раде са пацијентима. То је моје мишљење, али о томе не одлучује Кризни штаб, већ комитети – казао је он.

„Мере су у разматрању“

Још један члан Кризног штаба прокоментарисао је за Мондо данашњу седницу.

„Мере су у разматрању, и то је све што за сада могу да кажем,“ рекао је др Срђа Јанковић.

(Мондо)

KOMENTARI2 коментара

  1. Zorana says:

    Odlucuju "komiteti". Hoce li nas obavestiti ko vlada Srbijom. Ko donosi ove odluke o sprovodjenju eugenike nad Srbima.

  2. Риста says:

    КОНА ЗА ПРЕЦЕДНИКА СРБИЈЕ!Ома! Браћо Срби, изађите масовно на пијаце и ома затражите да нам испуне бар задњу жељу и скрате муке. Ви Српскиње немо да изађете. Кувајте ручак јер ће Срби на пијацама огладнети, а ако не знате да кувате, правите се као да знате, нама свеједно. Доста нас на тенане и са иживљавањем муче и убијају којекакви Тадићи, Коштунице и Вучићи! Садистички се иживљавају над нама и стављају нам сирће испод носа да не падамо у несвест да би нас што дуже мучили и уживали! Зато, Браћо, ома Кона за прецедника! Он ће нам хумано скратити муке и побиће нас људски и демиократски на брзака и без сирћета! Кона за прецедника! Гарантујем да ће за недељ дана све бити готово и најзад ћемо моћи мирно да заспимо вечним сном.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u