КОН ТВРДИ: Ако издржимо шест недеља, победићемо

KON TVRDI: Ako izdržimo šest nedelja, pobedićemo

18 marta 2020

Epidemija korona virusa trajaće sigurno šest nedelja, ali ako u tom periodu ostanemo u izolaciji, sprečićemo dalje širenje zaraze i nagli porast obolelih, i samim tim, pobedićemo, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

U intervjuu za današnji Blic, on je istakao da je bitno smanjiti kontakte i sprečiti prenošenje virusa.Kon je naglasio da je izolacija bitna da bi se održao zdravstveni sistem, jer je ogroman broj umrlih u nekim zemljama posledica oboljevanja medicinskih radnika, zbog čega zdravstveni sistem nije mogao da opstane.

„Najugroženiji su oni koje sada držimo u izolaciji, dakle stariji od 65 godina, jer su praktično oni ti koji mogu da tragično završe. Sada je bitka za očuvanje života najstarijih, a sama epidemija ne može da se završi. Ona može samo da se razvuče i da se ta kriva spljošti“, rekao je Kon.

On je dodao da je dobra vest to da bi toplo vreme moglo da utiče na smanjenje potencijala korona virusa i njegov opstanak.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Jel to onaj Kon cionista koji je Srbima uvaljivao vakcine. On sada likuje.

 2. Mile says:

  Poslušajte Kona. Možete nešto prijatno sebi da osmislite i u uslovima samoće i udaljenosti od drugih ljudi. Na taj način 6 nedelja će brzo proći.

 3. Velika Metla says:

  Ovo je onaj koji je tvrdio da će milion Srba da umre od virusa N1,ili od svinjskog gripa,ne sećam se tačno,jer je toliko puno bilo virusa da im ni broj ne pamtim. Ja ovome čoveku NIŠTA NE VERUJEM.

 4. Slobodanka says:

  Zbog očuvanja našeg zdravlja vredi pokušati. I ima smisla to što predlažu tojest nalažu. Evo u Kini broj novih slučajeva zaraze je baš prilično smanjen. Dva meseca će brzo proći.

  • A says:

   Slobodanka se izolovala i gleda dokumentarce o Putinu. Pedest dnevno, i tako u krug.

   • Napolitanka says:

    Sbb ti je otključao porniće tako da i za tebe ima nešto sa čime možeš da se zabavljaš! Svakome svoje, uživaj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *