KONAČNO: Egipat u saradnji sa Rusijom razvio lek protiv side

KONAČNO: Egipat u saradnji sa Rusijom razvio lek protiv side

20 marta 2014

Headline-injection02Egipatski vojni ljekari saopštili su da je sida sada potpuno izlečiva, te da je njihov tretman pokazao da virus HIV-a mogu da prate i potpuno unište.

Vojni lekari u Egiptu radili su više godina na tajnom projektu i usavršavanju preparata i uređaja za lečenje HIV-a i hepatitisa C. Osnivači ove jedinstvene tehnologije general medicinske službe Ibrahim Abdel-Ati i pukovnik medicinske službe Ahmed Amin objašnjavaju da je Inženjerijsko odeljenje oružanih snaga napravilo i testiralo dva uređaja – jedan otkriva viruse, dok ih drugi uništava.

Način lečenja

Kako navodi “Glas Rusije”, period lečenja je šest meseci. Pacijent prvo uzima lekove 10 dana. Onda se, tokom 15 do 25 dana, u zavisnosti od stanja, svaki dan po jedan sat podvrgava tretmanu na aparatu. I onda opet slede lekovi sledećih šest meseci.

Kod svih pacijenata na kojima je vršeno testiranje utvrđeno je da posle tretmana virusi nestaju iz tijela. Istovremeno sa lečenjem bolesti, izazvanom glavnom infekcijom, zaustavlja se i širenje pratećih bolesti kao što su dijabetes ili oštećenja vida. Egipatski ljekari navode da nisu proučavali pitanje troškova, ali da će biti znatna razlika u ceni u odnosu na Zapad.

U sveobuhvatnom programu lečenja koriste se i specijalni lekovi i oprema koji su već prošli sve faze testiranja na životinja i ljudima.

Lekovi su, takođe, testirani na nivo toksičnosti svih sastojaka. Proveden je i test na stabilnost oporavka tokom 33 meseca posle tretmana.

Na ovoj metodi egipatski lekari su radili 20 godina, a oko 70 odsto hemijskih analiza lekova rađeno je u ruskim laboratorijama u Dubnu.

Već u fazi ispitivanja na životinjama pronađeni su dokazi da virus u organizmu posle lečenja nestaje. Naučnici su proučavali hemijske veze unutar samog virusa, kao i hemijske veze komponenti krvi.

Oni su pronašli način kako da raskinu hemijske veze unutar virusa, a da, istovremeno, ne naškode komponentima krvi.

Zvanično lečenje pacijenta ovim tretmanom u Egiptu počinje 1. jula. Prvo će oprema biti dostavljena u jednu ili dve vojne bolnice, a onda će se aparat pojaviti i u civilnim bolnicama

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *