Коначно решена мистерија Бермудског троугла!

Konačno rešena misterija Bermudskog trougla!

14 marta 2016

hgffdhbfg67-640x360Jedna od najvećih svetskih misterija koja se tiče nestanka velikog broja aviona i brodova u Bermudskom trouglu konačno bi mogla da bude rešena.

Naučnici nakon otkrića ogromnog podvodnog kratera na dnu Barencovog mora veruju da su na korak od logičnog objašnjenja nestanka brodova i aviona.

Veruje se da su ovi krateri, široki po 800 metara, nastali zahvaljujući velikim količinama metana, koji je najverovatnije dospeo sa obala gasom bogate Norveške, a koje su se dugo taložile da bi na kraju eksplodirale ostavljajući za sobom ogromne rupe.

Oblast na kojoj se krateri nalaze predstavlja jedno od najvećih žarišta metana koji se oslobađa u plitkoj morskoj vodi na Arktiku i može da predstavlja potencijalno veliki rizik po plovidbu brodova u Barencovom moru.

Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao, je oblast u Atlantskom okeanu, a ruski naučnik Igor Jelcov smatra da je on nastao kao posledica reakcija podvodnog gasa.

“Reakcije poput ovih mogu biti snažne kao nuklearne. One dovode do zagrevanja okeana koje potom uzrokuje potonuće brodova ”, izjavio je Jelcov.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. rodoljub zaharijevic says:

    kakva je veza izmedju barencovog mora i pojave tamo i bermudskog trougla i pojava tamo,o cemi vi to,kada se prica da je u bermudskom trouglu pronadjena,ne tvrdim 100%,gradjevina u obliku piramide nepoznatog porekla,i jos nesto dubina u barencovom moru je nekoliko puta manja od dubine okeana u bermudskom trouglu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *