Končita je “kap koja je prelila čašu”: Rusi prave svoj Eurosong

Končita je “kap koja je prelila čašu”: Rusi prave svoj Eurosong

14 maja 2014

Conchita3– Rezultat poslednje “Evrovizije” bila je kap koja je prelila čašu. Treba da napustimo to takmičenje, ne smemo više da trpimo to ludilo – rekao je ruski poslanik Varerij Račkin, koji insistira da Rusija pokrene paralelno takmičenje koje bi se zvalo “Glas Evroazije”.

Posle pobede Končite Vurst na “Evrosongu”, ruski poslanici odlučili su da predloželi kreiranje sopstvene verzije ovog takmičenja. Za ovu ideju zalaže se poslanik pod imenom Valerij Račkin, koji je pozvao Rusiju da napusti konkurs za pesmu “Evrovizije” i da organizuje paralelnu manifestaciju koja bi nosila naziv “Glas Evroazije”.

– Rezultat poslednje “Evrovizije” bila je kap koja je prelila čašu. Treba da napustimo to takmičenje, ne smemo više da trpimo to ludilo – rekao je taj poslanik u parlamentu, a prenela agencija Interfaks.

Sa Račkin se složio i njegov kolega Oleg Nilov.

– Njima se ne sviđaju naše devojke jer one nemaju brade. Oni ne vole naše pesme – rekao je poslanik “Pravedne Rusije”.

Da podsetimo, Turska je takođe organizovala svoju vrstu “Evrosonga”, koja nosi ime “Turkovizija”.

Inače, ruska pravoslavna crkva ocenila je da je pobeda transvestita na “Evrosongu” “još jedan korak ka odbijanju hrišćanskog identiteta evropske kulture”.

Stotine korisnika interneta u Rusiji protestovalo je zbog pobede Končite Vurst objavljujući na Instagramu fotografije na kojima briju svoje brade.

– Obrij i ti svoju bradu u znak protesta – jedna je od poruka na društvenim mrežama koja je dobila najviše „lajkova“ ruskih korisnika.

Pojedini ruski rok muzičari i televizijske zvezde takođe su se slikale sa licem prekrivenim penom za brijanje, dok su neki umetnici ipak pokazali solidarnost sa austrijskom pevačicom.

Ruski LGBT aktivisti najavili su za 27. maj protestnu šetnju bradatih žena i muškaraca u Moskvi.

(Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. s@Ša says:

    Ovo je stvarno sramota i udar na svakog normalnog čovjeka i na porodične vrijednosti,juče sam pročitao da su Srpski pederi pozvali ovu kreaturu na skup pedera koji oni nazivaju paradom a koji namjeravaju da ponovo održe u Beogradu!Podržavam Rusiju da kao i Turska prekine učešće u ovoj pederskoj farsi i da osnuje svoj festival na kojem bi se takmičili prestavnici Slavenskih zemalja(on već postoji) ali i svih drugih kojima je dosta promovisanja pederastije na Eurosongu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *