KONFLIKT U GAZI: Izraelci kao nacisti

KONFLIKT U GAZI: Izraelci kao nacisti

22 novembra 2014

unnamed-102Nemački antisemitizam i netrpeljivost prema Izraelu u naglom je porastu u Nemačkoj u poslednjih nekoliko meseci. Svaki četvrti Nemac, upoređuje Izraelski stav prema Palestincima, sa nacističkim progonom Jevreja.

Ovo su rezultati istraživanja, koje svake dve godine vrši fondacija Fridriha Jerberta.

Generalno, istraživanje pokazalo je pozitivan uticaj mera antisemitske ksenofobije, koje sprovodi nemačka vlada, da je u poslednjoj deceniji u intezivnom opadanju. Međutim, u periodu od juna do novembra, Nemačku je zapljusnuo talas negativnih stavova prema Izraelu i Jevrejima uopšte.

Na primer, u septembru, pojavilo se mišljenje u nemačkoj javnosti, da su sami Jevreji delimično odgovorni za svoje procesuiranje, 18% ispitanika je zastupalo ove stavove, dok u julu sa ovim se slagalo svega 8% Nemaca.

U ovom slučaju nešto više od 27% anketiranih u septembru, izjavljuju da se sasvim ili u potpunosti slažu, da se izraelski stav prema Palestincima, ne razlikuje od nacističkog progona Jevreja tokom holokausta, u Drgom svetskom ratu, kada je ubijeno „šest miliona Jevreja.“

U sličnom istraživanju 2004 godine, sa ovim se slagalo 51% ispitanika.

Jedan od pet anketiranih smatra, da je aktuelna izraelska politika učinila Jevreje manje simpatičnim u njihovim očima. U istraživanju je učestvovalo 1915 nemačkih građana.

(Slaviša Lekić / Vaseljenska TV)

KOMENTARIJedan komentar

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

    I ŠTA JE TU SAD SPORNO? PA IZRAELCI SE ZAISTA PONAŠAJU KAO NACISTI, RECIMO,KAD NESELEKTIVNO UBIJAJU SVE ŽIVO BOMBARDUJUĆI GAZU,GDE I DA HOĆE,NE MOGU DA NEKOG NE UCMEKAJU,JER SU NA 300 KILOMETARA KVADRATNIH SKRDILI 2 MILIONA ARAPA. UOSTALOM, NEPOZVANI SU DOŠLI NA PALESTINSKU ZEMLJU,MASAKRIRALI 400 HILJADA I PROTERALI OKO 2 MILIONA ARAPA. I U ČEMU JE SAD VIC? TAČNO JE-RADE ONO ŠTO JE NJIMA RAĐENO,ALI O TOME NIJE UPUTNO GOVORITI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *