КОНТРАНАПАД – САДА ПУТИН УСЛОВЉАВА групу Г7

KONTRANAPAD – SADA PUTIN USLOVLJAVA grupu G7

19 septembra 2019

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin traži istinsku multipolarni svet koji je u suprotnosti sa američkim centrizmom, zajedno sa pratećom ulogom drugih nacija koje pripadaju G7. Jednako je važno, za Putina je potpuno iracionalno imati bilo koju veliku međunarodnu političku ili ekonomsku grupu bez sila poput Kine i Indije. Drugim rečima, stara dominacija kluba zapadne elite ne samo da se završava, već i ne predstavlja stvarnost savremenog sveta.

Putin je otvoreno izrazio svoje mišljenje i uverenje o geopolitičkim pomacima tokom Istočnog ekonomskog foruma, koji je održan ovog meseca na dalekom istoku Ruske Federacije. U isto vreme, Putin radi na jačanju saradnje s Indijom kako bi povećao svoje prisustvo na Dalekom Istoku na osnovu povećanja ekonomske trgovine i budućih transportnih pravaca.Putin je, u skladu sa stavovima koje je nedavno izrazio francuski predsednik Emanuel Makron, rekao da „vodeću ulogu Zapada ne može zamisliti kao efikasnu međunarodnu organizaciju bez Indije i Kine“.

Nedavno su najviši ruski zvaničnici izrazili oprez zbog ponovnog ulaska zemlje u G8, što je tema koja se pojavila nakon nedavnih pozitivnih komentara američkog predsednika Donalda Trampa. Poslanik Konstantin Kosačev smatra da je primerenije proširiti grupu na G10, koja bi obuhvatala Kinu i Indiju.

To se zasniva na ekonomskim, geopolitičkim i drugim važnim faktorima, ali i na činjenici da obe zemlje imaju veoma dobre odnose sa Ruskom Federacijom.

Kosačev je rekao: „Mislim da bi povratak Rusije imao smisla samo ako bi bilo moguće izbeći zamku„ sedam protiv jednog“.

Takođe, u skladu sa logikom Putina i drugih u Ruskoj Federaciji, potreban je novi pristup kako bi se prilagodio rastućem usponu Kine i Indije.

„To bi, naravno, bilo moćan fenomen“, dodao je Konstantin Kosačev.

Sve u svemu, Putinova logika zasniva se na promenljivoj dinamici međunarodne zajednice. Drugim rečima, da li je moguće da postoji veliki međunarodni ekonomski i politički samit koji poriče Kinu i Indiju?

KOMENTARI7 komentara

 1. Kosovac says:

  Opet Rusi dobijaju želju da se druže sa svojim dušmanima. Kao što Hrvati kažu Srbima: „Mi vas koljemo, ali vi svejedno hrlite nama u zagrljaj“. ……….Kada su već jednom oterali Putina iz svog društva, nije mi jasno šta će njemu tolika želja za povratak u tu jazbinu?

  • Rusofil says:

   ne kuzis stari, nije to njegova zelja nego njihova.

   • Kosovac says:

    @ Rusofil, …..Voleo bih da si u pravu.

  • Mile says:

   Ama imaju želju da se sprdaju, ali na najfiniji način. Najpre su SAD i Francuska (samo dve od njih 7) pokazale želju da se Rusija vrati u G8. Evo odgovor na to je > Dolazimo i to u trostrukom broju: Rusija + Kina + Indija.

 2. Beli Orao says:

  Tačno! to je podla smucka zapada i amerike. Sa tim žele zabiti klin između Kine i Rusije , da izbace Kinu iz igre a Rusiju bi poslije pricali na svoj svojstven način , već smo vidjeli taj film kako su Rusi prošli nedavno od G7 , Ne vjeruj Rimljanu , Kaurinu i Ustašo- hrvatu !!!

 3. teoretičar says:

  Nemo me jope zasmejavate. "NATO se priprema za rat sa Rusijom". Nemačka će preuzeti komandu nad brzim raspoređivanjem američkih snaga i NATO snaga u jevropi a amerika će zadržati štab komande vodenih flotila. Kao, Rusija neće videti njihove pripreme pa će oni onda brzinski da napanu, pa će Rusija...Jasno kao dan, Nemačka će biti na prvoj liniji napada na Rusiju sa par iljade američkih "brzih snaga" a ostalo alemani, franci, poljaci i srbi. A posle napada i kad svane dan, ameri već pregovaraju sa Rusijom o miroljubivom izbegavanju proširenja ruskih atomskih udara koji su od germanije napravili spaljenu zemlju. Naravno, i Rusija će biti pomalo udarena kao i uvek, a tata miroljubivi iz merike će imati lake pregovore i svašta obećati Rusiji da bi izbegao lično mešanje u sukob i sagorevanje. Smatraju da će biti spremni 2021. Kakav bre "G"? To je zamaranje protivnika i teranje na duboko spavanje. Što kaže "onaj" Kosovac, ko da rusi imaju belakuća sindrom. I tako će i biti ako bidne, a biće. Imal neko da misli još uvek kako Nemačka neće puna srca napasti Rusiju?

  • Milan says:

   "Imal neko da misli još uvek kako Nemačka neće puna srca napasti Rusiju?" - Da bi se izvršio ratni pohod treba i motiv pljačke. Nemačka će za sebe dobiti ruskog gasa koliko god joj treba. Nemačka vidi perspektivu u proizvodnji automobila na struju, dakle sve manje će joj trebati nafta i benzin. Nemci danas nisu siromašni kao pred prvi i pred drugi svetski rat te što bi rizikovali glave na ratnim frontovima, pa još na ruskim? Nemci su sigurno dobro snimili koliko je uznapredovalo rusko naoružanje, a znaju i da su prilično blizu. Mislim da danas u većini tj. pretežno ne žele sukob sa Rusijom, a u kom bi učestvovali Nemci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *