КОНТРАУДАР ПУТИНА: Руска војска је ушла у Венецуелу и из ње неће изаћи! ПАНИKА У ВАШИНГТОНУ

KONTRAUDAR PUTINA: Ruska vojska je ušla u Venecuelu i iz nje neće izaći! PANIKA U VAŠINGTONU

27 jula 2019

Rusija ignoriše Sjedinjene Države i Gvaida i planira velike investicije u Venecueli. Venecuela je nestala iz vesti od kada je Gvaidov (čitaj američki) plan propao.

Ali, iako Venecuela nije u centru pažnje, Rusija nije zaboravila svog saveznika.Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Ribjakov je, nakon sastanka sa potpredsednicom Venecuele Delsi Rodrigez, izjavio da će ruske kompanije proširiti svoje prisustvo u Venecueli. Govorimo o trgovanju, inženjeringu, farmaciji i rudarstvu. Sastanak je održan u okviru ministarskog sastanka Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih.

Ribjakov se takođe sastao sa predsednikom Venecuele, Nikolasom Madurom. On je opisao razgovore kao “pozitivne”. Takođe je naglasio da Rusija smatra sadašnju vladu jedinom legitimnom i podržava venecuelsko pravo na ne-uplitanje u njene unutrašnje poslove.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Ribjakov: “Rusija i Pokret nesvrstanih dele mišljenje da, s obzirom na kulturnu i civilizacijsku raznolikost u modernom svetu, svaka država ima pravo da samostalno bira način svog razvoja u skladu sa svojim ciljevima i principima”.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. rajko says:

  Zamislite da ruska vojska udje u Srbiju, uključujući i KiM!?! Hahaha. Tišina bi zvečala do Meseca. Ni vetar ne bi smeo da fijukne. I zamislite kakav bi to bio odmor za naše napaćene mozgove!!!

  • Roy says:

   Bili bi bolji od siptara, ali i to su isto bitange. Nekulturnu, silni, skloni alkoholu i neredu. Najbolje bi bilo kad bi Srbi sa svojom vojskom usli na KiM i novim naoruzanjem, a da se ovi oko nas, NATO i Rusi tuku na drugim ratistima i da nemaju vremena za nas.

   • persida says:

    Dobro kazes, ali ko to da uradi, srpski muskarcici prkeljaju preko interneta.

   • Ivke says:

    KOo je takav? Nekulturnu, silni, skloni alkoholu i neredu. Pa ako si mislio na ruje onbda se grdno varas jer nisam nikada vide vise reda i discipline nego kod njih. A sto se tice pica , pa mi se opijamo ispred svake radnje zalosna nam majka.

   • Miraš says:

    Najveći je problem to što je NATO preobučen u misiju UN, jer naš eventualni ulazak na KIM po ustaljenom običaju onako kurvanjski preobradiće u agresiju Srbije protiv svete i čestite misije UN. Kao prvo NATO preobučen u KFOR sedi već 20 godina na KIM, dakle nema ništa od tvog sna, NATO nije na tamo nekim drugim ratištima, nego je tu na teritoriji naše države. Sada bi lakše ušli i osvojili Makedoniju jer ona još uvek nije NATO članica. Šta će nam Makedonija? Vratićemo im Makedoniju odmah, ali pod uslovom da najpre oni NATO napusti KIM. Preko Makedonije oni kopneno povezuju Albaniju sa Bugarskom (južnim pravcem Blagoevgrad-Plovdiv ...) i Crnim morem te ta veza bi im bila presečena. Mada imaju tu vezu i malo južnije iz Soluna. Najvažnije je da njihovo štićeno čedo Kosovo time bi dobilo sa juga Srbiju, a i njihova velika uzdanica i "svetica" Albanija dobila bi uz desni bok Srbiju. Ali i mi bi imali Bugare još više sa leđu. Zatim žao mi je što će se Makedonci uvrediti, ali oni su srodniji Bugarima nego nama. Mutirali su značajno u tu južnoslovensko-bugarsku stranu, a međusobno se ne podnose samo zato što su jako slični. Čist dokaz za to su dozvoljeni napadi na Srbiju sa teritorije Makedonije, priznanje nezavisnosti Kosova, itd. Dakle Makedonci mogu biti sigurni da nam oni ne trebaju na duži rok, samo privremeno koliko se mora.

  • Nikola says:

   To bi stvarno bilo najbolje da neko uradi TVOJ posao...

   • rajko says:

    Moj posao? Šta je to moj posao? Da dodjem u Srbiju? Pa ja sam već u Srbiji? Da idem na KiM? Mi imamo plaćeničku vojsku kojoj je posao da brani zemlju, a ona nije dobila naredjenje da dejstvuje na KiM. Ako je to nečiji posao onda je posao predsednika i vlade, a potom vojske, a ne moj. Ali ne mari. Ako treba da idem, ići ću, samo treba da mi se kaže kad i gde. Ali nije bilo reč o tome, nego o tišini koja nastane na zapadu kad Rusi povuku ozbiljan potez. Poenta je u njihovom graktanju, gakanju i kokodakanju kad misle da smeju, da su jaki, da je protivnik slab ili nezainteresovan za njih, o sipanju uvreda na tone, pljuvanju i omalovažavanju, a kad im se učini da imaju ozbiljnog protivnika, tajac, nigde ih nema. A ti, idi umij se, kao da ti nije dobro.

    • Miraš says:

     Američka baza Bondstil na KIM-u neće ostati. Amerikanci za njen opstanak brinu i strahuju i zato pristaju i na famozno razgraničenje samo da Srbija konačno prizna Kosovo, a to je tek ostvarenje veoma bitnog preduslova da toj njihovoj bazi daju stalan status. Druga američka struja koja se suprotstavlja Trampu, ne prihvata to razgraničenje, a njoj je odana i Merkelova. ... Kako će se do kraja ovo klupko rasplesti? Biće raznih neslaganja unutar EU, ali i neslaganja SAD sa EU. Zbog tih pukotina EU će se sve manje baviti sa davljenjem Srbije. NATO će takodje slabiti. Za nas je najvažnije i najpovoljnije da oslabi naš najopasniji neprijatelj Amerika. U toj njihovj svojoj izuzetnosti, a sa željom da sačuvaju svoju dominaciju sujetni su do zla Boga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *