KONTROLA LETENJA OTKRILA: Pored Malezijskog aviona leteo još najmanje jedan vojni avion

KONTROLA LETENJA OTKRILA: Pored Malezijskog aviona leteo još najmanje jedan vojni avion

14 новембра 2014

mh17-malaysia-airline-ukraine-russia-plane-crashList „Moskovski komsomolec“ objavio je materijale koji potvrđuju da se u momentu nesreće pored malezijskog aviona na letu MH17 nalazio vojni avion. Na Zapadu se maksimalno trude da ignorišu tu činjenicu.

Dokument do kojeg je došao list je radarski snimak rostovskog kontrolora letenja u trenutku nesreće.

Snimak je visokotiražnom moskovskom listu dostavila Konsultantsko-analitička agencija „Bezbednost letova“.

Generalni direktor te agencije, Sergej Meljničenko, istakao je da slika predstavlja displej radara koji se koristi prilikom upravljanja vazdušnim saobraćajem. Na njemu se jasno vidi da je u trenutku nesreće i posle nje, severno od vazdušne linije leta Boinga postojalo kretanje nekih aviona.

„Najverovatnije vojnih, pošto su oznake prilično zgusnute. Može se zaključiti da je to ili jedan, ili dva aviona“ – dodao je Meljničenko.

Osim toga, Meljničenko skreće pažnju na to da se lokacija aviona na radaru – levo od pravca letenja Boinga – podudara sa fotografijama na mestu pada, gde se jasno vide tragovi spoljnog uticaja upravo na levom krilu i levoj strani kabine posade oborenog Boinga-777.

Informaciju da je Boing oborio vojni avion prvi je izneo španski kontrolor letenja koji je radio na kijevskom aerodromu.

On je uspeo da to napiše na internetu nekoliko minuta posle nesreće. Sada niko ne može da ga nađe. Osim toga, u Ukrajini su sve kontrolore letenja koji su vodili malezijski Boing ispitali pripadnici ukrajinske Službe bezbednosti koji su morali da potpišu da neće odavati tajnu.

Mnogi stručnjaci, polazeći od karakterističnih oštećenja trupa aviona, pretpostavljaju da je avion oboren raketom vazduh-vazduh.

Zapad nameće međunarodnoj zajednici svoju verziju, prema kojoj su Boing sa zemlje oborili ustanici. Međutim, nema nikakvih dokaza za to. Ustanici odbacuju sve optužbe.

Istraga avionske nesreće će potrajati celih godinu dana. Moguće je da se odugovlači kako bi se zaboravilo na nju.

2014 11 14 Ucraina-samolet-sledstvie

(Fakti.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u