KОРОНА ЈЕ НАСТАЛА У АМЕРИЧKОЈ ЛАБОРАТОРИЈИ? Kинези отворили „Форт Детрик“ питање, захтевају одговоре

KORONA JE NASTALA U AMERIČKOJ LABORATORIJI? Kinezi otvorili „Fort Detrik“ pitanje, zahtevaju odgovore

21 jula 2021

Više od milion građana Kine potpisalo je otvoreno pismo Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, tražeći da se ispita da li laboratorija u američkoj vojnoj bazi Fort Detrik ima veze sa poreklom virusa korona.To pismo poslato je u isto vreme kada je SZO predložila drugu fazi istrage o poreklu korona virusa, u kojoj se traži ponovna provera instituta i pijaca u Vuhanu, prenosi kineski državni medij „Global tajms“.

U prvoj fazi istraživanja porekla virusa, komisija SZO je navela da se najverovatnije radi o prirodnom poreklu, dok su, posle izvesnog vremena, iz SAD počeli da se šire glasovi da je teorija o poreklu iz laboratorije u Vuhanu takođe legitimna. Kina sve vreme tvrdi da su takvi glasovi potpuno neosnovani.

Istraživački institut za infektivne bolesti američke vojske (USAMRID) u Fort Detriku, u američkoj državi Merilend, zatvoren je u avgustu 2019. godine, nekoliko meseci pre izbijanja epidemije virusa korona. Laboratorija je zatvorena posle inspekcije Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), a iz tog instituta je saopšteno da je razlog zatvaranja „problem sa infrastrukturom i postrojenjem za dekontaminaciju otpadnih voda“.

Kineski „Global tajms“ navodi da je malo verovatno objašnjenje za zatvaranje i podseća na studije američkih naučnika koje navode da je kovid u SAD bio prisutan već u decembru 2019. godine, kada se u Kini beleže prvi slučajevi.

– U jesen 2019. godine, neposredno pre izbijanja epidemije kovida-19, dogodio se incident sa „curenjem“ u laboratoriji, ali su detaljne informacije proglašene tajnim od strane američkih vlasti – navodi kineski medij.

U tekstu se podseća da je Kina dozvolila virolozima sa Zapada i predstavnicima američkih medija da posete Institut za virologiju u Vuhanu, dok SAD ne dele podatke o Fort Detriku.

KOMENTARI7 komentara

 1. kurta says:

  op trt gevezenzai..

  • Nikola says:

   I sve je receno

 2. šiško says:

  Opet vi o virusu! Zar ne rekosmo na prošlom času da se radi o nekom trovanju, pošto upalu pluća ne leče ni antivirusnim ni antibakterijskim lekovima, nego kortizonom, a kortizonom se leči samo intersticijska upala pluća, a ona nastaje samo trovanjem, a ne zarazom. Ja lepo objasnio, a vi se ponovo vratiste na početak, na Vuhan i bekstvo iz šošenk-laboratorije. Dajte ljudi, u pamet se!!! Vidite da vas rade gori od vas! Pa uložite malo mentalnog napora, smognite malo kičme i ne dajte se makar toliko da ne pišete više ovakve budalaštine.

 3. test01 says:

  nema nista od toga a dosta ;judi zna da je to istina i da je inda rad prebacen u laboratoriju u Kini. PLANdemija i ko ce da kazni ove zlocince koji su gori od Hitlera ?

 4. padre says:

  Uvek, kad vidim ovo "World", pomislim, kako je svet mali! Ameri i njihova klika seobraćaju ostalom svetu, kao da postoje samo zato, što ne mogu svih da se otarase!

 5. Ovcoizovani covid idioti says:

  Svako zlo dolazi iz USA i EU fasistickih rajhova.

 6. Cov.exe says:

  To je i bila laboratorija SZO-a i njenog ktitora bilija the gatesa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *