KОРОНА МОЖЕ ДА РАЗОРИ KИНУ: Укинули ограничења на путовања – од 23 оболела може да дође до бројке 630.000 ДНЕВНО

KORONA MOŽE DA RAZORI KINU: Ukinuli ograničenja na putovanja – od 23 obolela može da dođe do brojke 630.000 DNEVNO

28 novembra 2021

Kina bi se mogla suočiti s više od 630.000 slučajeva zaraze kovid-19 dnevno, ako odustane od politike nulte tolerancije ukidanjem ograničenja putovanja i prikloni se zapadnim pristupima, pokazalo je najnovije istraživanje matematičara sa Univerziteta u Pekingu.

U izveštaju koji je Kineski centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio u publikaciji Čajna CDC Vikli, matematičari su naveli da Kina ne može sebi da priušti ukidanje ograničenja putovanja bez efikasnijih vakcinacija ili specifičnih tretmana, prenosi Rojters.„Naši su rezultati jasno upozorili da, za sada, nismo spremni da prihvatimo “otvorene““ strategije koje se temelje isključivo na hipotezi o imunitetu stada izazvanom vakcinacijom koju zagovaraju određene zapadne zemlje“, kaže se u izveštaju.

Matematičari su upozorili da se njihove procene temelje na osnovnim aritmetičkim proračunima i da su potrebni sofisticiraniji modeli za proučavanje evolucije pandemije ako se ukinu ograničenja putovanja.

Na primer, ako bi Kina usvojila strategiju Sjedinjenih Država za pandemiju, dnevni broj novih slučajeva dostigao bi najmanje 637.155 navodi se u izveštaju.

Ako bi zauzela isti pristup kao Britanija, dnevni broj slučajeva dostigao bi 275.793, a ako bi sledila primer Francuske, dostigla bi dnevno 454.198 obolelih, navodi se.

Kina je zadržala politiku nulte tolerancije prema kovid-19, rekavši da je važnost suzbijanja lokalnih slučajeva veća od poremećaja koje izazivaju napori da se uđe u trag, i da se izoluju i leče zaraženi.

Kina je u subotu prijavila 23 nova potvrđena slučaja korona virusa, što je manje u odnosu na 25 dana ranije, objavilo je danas njeno zdravstveno telo.

Svetska zdravstvena organizacija u petak je označila novu varijantu korona virusa otkrivenu u Južnoj Africi kao zabrinjavajuću, što je podstaklo neke zemlje da uvedu ograničenja putovanja.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ex prof. H. Novi says:

    Ko se razumije u ekonomiju je jasno. Ko unisti Kinu unistio je cijeli svjedski ekonomski poredak. Reset je nastupio! Sve dalje se odvija po vec napisanoj matrici, samo sto neke zemlje ne podlezu tom sistemu. One ce svoje robne tokove formirati na osnovu kvota i Zapad ce pretrpjeti nemerljive stete. Ishod je jejasan. Kada unistis svjetsku privredu, sta dobijas? Pod 1. oporavljaju se oni koji imaju vec ugovorene finanskijske aktivnosti; Pod 2. Ekonomija se svodi na licni dogovor aktera; pod 3. eutarhična privreda zamjenjuje globalnu; 4; Zemlje van zone se nadmecu koja ce se prikljuciti stabilnom sistemu; pod 5.Privredni rast se ne moze obuzdati i ekonomski tokovi se uspostavljaju na blagom rezimu; 6. Kvasac buja, i sve otpadne materije se diversifikuju na nacin da budu odbacene, iloi se prilagodjavaju sistemu; 7. Sve se dogadja u veoma ogranicenom vrijemenskom okviru i svijet se nalazi na prekretnici iskrenosti Novog poretka. 8. Cije trziste dominira Novom poretku - kinesko!!! Ono je lakmus i vodilja promjenama kojem se CG drustvo bez korijenitih promjena ne moye prilagoditi. Zato, prvo promjenimo skolski sistem i izbacimo sve nepotrebno. Ovdje je neophodan reformator, inace smo u cabru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *