KОРОНА СЕ ПОЈАВИЛА ЈОШ ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА! О томе се ћутало, А САДА ЈЕ KОНАЧНО ИСПЛИВАЛО У ЈАВНОСТ!

KORONA SE POJAVILA JOŠ PRE SEDAM GODINA! O tome se ćutalo, A SADA JE KONAČNO ISPLIVALO U JAVNOST!

10 jula 2020

Istraga je otkrila da trag koronavirusa seže sedam godina u prošlost kada su se rudari koji su radili u rudniku punom šišmiša i pacova, u Kini, razboleli a njihovi uzorci poslati u Vuhan na testiranje.

Kineski naučnici otkrili su soj virusa sličan kovidu-19 pre sedam godina, ali su navodno o njemu ćutali posle izbijanja pandemije, navode strani mediji.

Istraga Sandej tajmsa navodi da je soj, najbliži novom koronavirusu, otkriven u napuštenom rudniku 2013. godine, a uzorak odnesen u laboratoriju za virologiju u Vuhanu.

Pronađen je u rudniku bakra sa šišmišima i pacovima na jugozapadu Kine.

Navodno, šest muškaraca su se 2013. godine srušila sa visokom temperaturom, kašljem i upalom pluća nakon što su radili u rudniku, a dvojica su preminula.

Preostala četvorica su testirana i pokazalo se da su pozitivni na koronavirusna antitela.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pritiskala je Kinu da istraži tvrdnje da je virus mogao da „procuri“ iz laboratorije u Vuhanu.Inače, Institut je najveća laboratorija za zarazne bolesti na svetu i navodno je izvodio eksperiment visokog rizika u pokušaju da otkrije šta može izazvati pandemiju, kako navode strani mediji.

Sandej tajms piše da su stotine uzoraka koronavirusa prikupljeni iz udaljenih delova Kine i vraćeni u grad na testiranje.

Ipak, iz Instituta Vuhan kažu da su ovi eksperimenti bili odloženi zato što nisu bili dovoljno bliski SARS-u.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *