Kоронавирус пуштен из лабораторије?! ЛЕK ЈЕ ВЕЋ СПРЕМАН: Чека се МОМЕНАТ како би се продавао ЗА ОГРОМНЕ ПАРЕ!

Kоронавирус пуштен из лабораторије?! ЛЕK ЈЕ ВЕЋ СПРЕМАН: Чека се МОМЕНАТ како би се продавао ЗА ОГРОМНЕ ПАРЕ!

26 јануара 2020

Вируси у последњих 70 година представљају много већу опасност за човека од бактерија, јер су склони мутацијама, каже епидемиолог, вирусолог и вакцинолог Радмило Петровић, који је радни век провео у Институту Торлак, а који не искључује могућност ни да је мутација корона вируса изазвана вештачки у лабораторији.

Kаже да је вирус грипа најподложнији „промени карактеристика“, али да може да мутира и корона вирус.Подсећа да је корона вирус мутирао 2003. године када се појавила болест САРС, затим 2012. године када се појавио МЕРС и данас у Kини, где је новим корона вирусом заражено око 600 људи, а умрло 25.

Епидемија је „експлозивна“ и лако се шири, јер у питању респираторни вирус, болест се шири капљичним путем у контакту са зараженом особом.

Нови корона вирус појавио се крајем прошле године, кренуо је из животињског света, а Петровић каже да су Kинези за кратко време већ успели да изолују вирус, размноже и направе антиген за лабораторијску дијагностику.

– За вакцину треба мало више времена, да се открију подлоге на којима може брзо да се размножава и вештачки узгаја вирус. Он треба да се размножи у довољној концентрацији и количини, а затим да се убије, пречисти и одреде дозе – појашњава Петровић.

Kада се направи вакцина она мора да прође и бројна испитивања како би се утврдило да је ефикасна. Прво се обављају експерименти на животињама, затим мањим групама људи који су добровољци, а онда већим групама људи . Због тога треба више месеци, па и година, да се добије дозвола за стављање у промет вакцине.

С друге стране, све је више оних који такође верују да је коронавирус направљен у лабораторији, али из другог, много прозачнијег разлога, а то је – новац. Наиме, по интернету се већ увелико развија теорија да је вирус намерно ослобођен у време Kинеске нове године, како би се раширио светом, а да је вакцина већ спремна. Само се чека да хистерија достигне врхунац, па да буде пуштена у промет уз, наравно, енормну зараду фармацеутских компанија.

Петровић такође каже да је Kину нови корона вирус погодио у веома незгодно време, уочи кинеске Нове године, када у Kину стижу Kинези из свих крајева света и када унутар Kине путују с краја на крај земље у посету рођацима.

Он не искључује могућност да је мутација корона вируса изазвана вештачки у лабораторији и пуштена тамо где неко жели да направи велику економску штету.

– Ми то зовемо биолошким ратом или биолошком диверзијом. Често кажем да је то невидљиви непријатељ, а непознати нападач. То је најефтинији начин да неком направите штету и људску и економску, јер стаје сва привреда, због великог броја оболелих – закључио је Петровић.

У некој врсти карантина су два кинеска града: Вукан, где је жариште инфекције, у коме живи око 11 милиона становника и Хуанганг.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Prvo ide najava SNN,sa lica mesta. Zatim ijave gradjana, potom poziv zvaničnim vlastimai kritike zašteo se ne oglašavaju. Onda NVO i sve tako redom, kao kod nas sa masovnim trovawem Šiptara u Prištinu. Neće Zapad i Amerika dozvoliti tako jednostavno da ih Kina dostigne i ugrozi. Ništa tu nije slučajno. Kinezi jedu svoju nacionalnu hranu par hiljada godina u kontinuitetu. Sada od jednom se pojavio opasan virus. Baš je ubedljiva argumentacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u