КОРОНАВИРУС У СРБИЈИ: Жена у Лозници и још осам тестираних нема вирус, заражени мушкарац стабилно

KORONAVIRUS U SRBIJI: Žena u Loznici i još osam testiranih nema virus, zaraženi muškarac stabilno

7 marta 2020

Lozničanka, stara oko 70 godina, koja je stigla iz Švajcarske sa simptomima respiratornih infekcija i u petak primljena na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Loznici, nema korona virus, rekla nam je portparolka te ustanove, dr Dragana Mitrović.

Sa Instituta „Torlak“ stigao je nalaz, koji ukazuje da ova pacijentkinja nema pomenuti virus. Obolela pacijntkinja je zbrinuta valjano po svim zdrravstvenim pravilima, a, pre nego što je stigao nalaz, bila je izolovana, zbog svake predostrožnosti.

Na obližnjem graničnom prelazu „Mali Zvornik“ u istoimenom gradiću na Drini nastavljaju se pojačane kontrole zbog pojave virusa korona, koje su počele odmah posle njegove pojave i prelaska nekoliko grupa iz Kine, pored ostalog i onih iz Vuhana.

Zaraženi pacijent, I. Đ. iz Bačke Topole, koji je prvi i za sada jedini slučaj korona virsa u Srbiji, leži na infektivnom odeljenju subotičke bolnice je stabilno, dobro se oseća i nema temperaturu.

I članovi njegove porodice negativni su na korona virus. Trebalo bi da nadležni narednih dana ispitaju i provere sve ljude sa kojima je 43-godišnji muškarac bio u kontaktu tokom prethodne dve nedelje.

Podsedimo, on je pre nekoliko dana boravio u Budimpešti i sam se javio nadležnim organima.

Prema poslednjim infromacijama sa sajta Kovid-19, do 7. marta na „Torlaku“ je testirano ukupno 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja Ministarstva zdravlja u petak u 18 časova, testirani su uzorci ukupno osam osoba, koji su negativni na korona virus.

Zbog širenja korona virusa svuda u svetu, Ministarstvo prosvete dalo je preporuke svim školama da se odlože đačke ekskurzije u inostranstvo.

MINISTARSTVO: TESTIRANO JOŠ OSAM OSOBA, SVI NEGATIVNI

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, do osam sati jutros testirani su uzorci još osam osoba i svi su bili negativni na novi korona virus.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak, testirano je ukupno 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja korona virusa, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Srbiji je u petak potvrđen prvi slučaj korona virusa, a radi se o muškarcu iz Subotice (43) koji je više puta boravio u Budimpešti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *