КОСАЧОВ: „Моје саучешће народу Црне Горе“

KOSAČOV: „Moje saučešće narodu Crne Gore“

29 aprila 2017

„Crnogorske vlasti su se rukovodile oportunističkim razlozima prilikom odlučivanja o pristupanju zemlje u NATO“, smatra predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.

– Možemo samo da izjavimo saučešće bratskom narodu Crne Gore koji nije uspeo da se suprotstavi svom političkom rukovodstvu koje je ostalo u prošlosti i rešava sopstvene oportunističke probleme – izjavio je ruski senator.

Konstantin Kosačov je predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodna pitanja.

Prema mišljenju Kosačova, Severnoatlantski pakt je ostao bez neophodne uloge nakon završetka Hladnog rata.

– Sâmo očuvanje vojnog bloka primorava alijansu da veštački izmišlja spoljne pretnje i ujedinjuje pod svojim zastavama one koji su, čak ne verujući u pretnje, spremni da ponizno uđu u redove tzv. većine – istakao je Kosačov.

On je takođe naglasio da NATO zapravo ne smanjuje broj pretnji na evropskoj teritorije, već ih, naprotiv, izaziva.

– Ovo je savez generala koji se pripremaju za već završen rat – dodao je Kosačov.

Ranije je svoje žaljenje za pristupanje Crne Gore NATO-u izrazilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo je saopštilo da je sadašnje rukovodstvo zemlje ignorisalo volju skoro polovine stanovništva koje je protiv prioriteta NATO-a u spoljnoj politici zemlje.

Ministarstvo spoljnih poslova smatra da će ulazak zemlje u alijansu „zabiti klin u prijateljske odnose Crnogoraca sa Srbima i Rusima, zasnovane na dubokim istorijskim tradicijama“.

U petak je crnogorski parlament glasao za ulazak zemlje u NATO.

U parlamentu se nalazilo 46 od 81 poslanika i svi prisutni podržali su zakon o pristupanju sporazumima pakta. Konstatovano je da na glasanju nije bilo predstavnika parlamentarne opozicije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *