KOSMAJAC: Hoću da se branim sa slobode

KOSMAJAC: Hoću da se branim sa slobode

13 novembra 2014

kosmajac344534654Četiri dana posle hapšenja, Dragoslavu Kosmajcu u sredu je, prvi put, omogućeno da se vidi sa članovima porodice i braniocem u prostorijama Centralnog zatvora, gde se nalazi od ponedeljka.

Ovu vest za „Novosti“ je potvrdio Kosmajčev branilac, advokat Đorđe Simić.

– U sredu sam i zvanično preuzeo u rad predmet Dragoslava Kosmajca čiji sam izabrani branilac, a kojeg je dosad zastupao moj kolega po službenoj dužnosti – objašnjava Simić. – Fotokopirao sam svu papirologiju iz predmeta i, zajedno sa saradnicima iz advokatske kancelarije, počeo sam da je čitam i pripremam odbranu.

Kako saznajemo od advokata Simića, on se vrlo kratko zadržao u razgovoru sa svojim klijentom, s obzirom na to da je Kosmajac imao još poseta. Nezvanično, došli su da ga vide i advokat kojeg je imao u prethodnom postupku po službenoj dužnosti, ali i supruga i deca, koji su mu doneli preobuku, hranu i lekove.

– Moj klijent je težak srčani bolesnik, a i u godinama je – nastavlja Simić.

– Dakle, stanje u kojem se sada nalazi nimalo mu ne ide naruku, kada su u pitanju zdravlje i životni uslovi. Osim toga, doživeo je dodatni stres, s obzirom na to da je za samo dve nedelje imao tri smrtna slučaja u bližoj familiji. Ipak, nije se preterano žalio, nego se trudi da sve ovo što mu se događa prihvati trezveno i da, zajedno radimo na tome da dokažemo da su optužbe na njegov račun netačne.

Prema tvrdnjama Kosmajčevog branioca, njegovom klijentu se na teret stavlja zloupotreba položaja, gde se između ostalog sumnjiči za nezakonitu uknjižbu parcele na Zvezdari, na kojoj je izgradio svoju vilu.

Pritvor od 30 dana mu je, kao i njegovim navodnim saučesnicima Dragu M. i Milanu R., kojima se isto delo stavlja na teret, određen zbog mogućeg bekstva iz zemlje, uticaja na svedoke, ponavljanja dela, uznemirenja javnosti.

– Nema govora o tome da bi moj klijent pobegao ili uticao na svedoke ukoliko bi se branio sa slobode – kaže Simić. – On ni dosada nije bežao nigde, jer za to nije imao razloga. Ipak, učinićemo sve kako bismo sudu dali garanciju da ni na koji način neće remetiti postupak, a ako zatreba ponudićemo i jemstvo.

SUMNjE NA VIŠE KRIVIČNIH DELA

Dragoslav Kosmajac u nedelju je, zajedno sa još sedam osoba, uhapšen po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu. Na teret mu se stavljalo više krivičnih dela, a sam ministar policije Nebojša Stefanović uporedio ga je sa Al Kaponeom, navodeći da je Kosmajac „pao“ zbog poreza, dok su mu se na teret stavljali i zloupotreba položaja, podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela, prevara, falsifikovanje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *