КОСОВО добија војску 14. децембра

KOSOVO dobija vojsku 14. decembra

3 decembra 2018

Prištinske vlasti za 14. decembar planiraju formiranje kosovske vojske, saopštila je Srpska lista. Potvrdio i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.

„Tog datuma ćemo glasati o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, 14. decembra ćemo imati Vojsku Kosova”, napisao je Veselji na Fejsbuku.

Odbor za unutrašnje poslove kosovskog parlamenta izglasao je paket nacrta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.Koha prenosi da su svi članovi tog odbora glasali za, a da predstavnici Srpske liste nisu ni prisustvovali sednici.

Srpska lista je navela u saopštenju da kosovski političari jednostranim protivpravnim merama prete miru.

Dodaje se i da se time krše svi međunarodne akte koji su na snazi, počev od rezolucije SB UN 1244, Kumanovskog vojno-tehničkog sporazuma i Briselskog sporazuma, pa do kosovskog ustava.

“Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo delovanje, i naglašavamo da naši poslanici nikada neće podržati formiranje nekakvih vojnih formacija. Istovremeno zahtevamo od međunarodne zajednice da najoštrije reaguje, ili da se javno izjasni kako nije sposobna da održi mir i red na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

KOMENTARI5 komentara

 1. petrovgrad says:

  Nemaju Šiptari kapaciteta. Otišli su u tri lepe. Provereni podaci govore da se iselilo 35 do 40 posto. Pitanje da li ih ima sada na KiM 600-650 hiljada.

 2. Draganbr says:

  E taman na vreme za testiranje novih Ruskih raketa i sistema-dodju im ono ko naruceni

 3. trikornjanin says:

  Dok je nama Vulina i ljudi iz njegovog okruzenja nista da ne brnemo - tako su nam rekli. Oni imaju resenje za svaku situaciju. Govorio sam da srbija na svakog siptarskog vojnika postavi po jednog srpskog, ako imaju oni pravo imamo i mi, cak i vise jer ta teritorija nema atribut samostalne drzave. ako kfor njima dozvoljava onda nama ne sme da zabrani,

 4. Jovo Veselinovic says:

  kad beograd nema vojsku ima kosovo to je blizo beograda srbi ne gledaju u kosovo nego u zadrugu srbi su lud narod

 5. opet ja says:

  Ne brinite, neće oni da koriste vojsku jer će Vučić da ih pusti da uđu na sever i bez vojske. Sprema se dugo očekivana izdaja koje smo svi već duže vremena svesni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *