КОСОВО ГОРИ ОД БЕСА: Шиптари саопштили КОЛИКО ЗЕМАЉА ПЛАНИРА ДА ПОВУЧЕ ПРИЗНАЊЕ

KOSOVO GORI OD BESA: Šiptari saopštili KOLIKO ZEMALJA PLANIRA DA POVUČE PRIZNANJE

7 septembra 2019

Postoje kredibilne informacije da još deset država može da povuku priznanje Kosova, izjavio je zamenik premijera Kosova u ostavci Enver Hodžaj.

Zamenik premijera Kosova u ostavci i zamenik predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj je u emisiji KTV rekao da su od „jedne susedne zemlje“ dobili informacije da „Srbija priprema kampanju za povlačenje priznanja“ i pomenuta su i sredstva za to.„Trinaest država je povuklo priznanje. Mi treba prvo da shvatimo karakter naše državnosti. Ako bismo bili članica UN priznanje bi bilo univerzalno. U situaciji u kojoj smo, kada jedna država prizna Kosovo, treba uspostaviti diplomatske odnose. Neke od njih su stvarno ranjive“, kazao je Hodžaj i dodao da je dijalog sa Srbijom imao za cilj, pored ostalog, i da donese nova priznanja Kosova.

Hodžaj koji je u dva mandata od 2010. godine bio ministar spoljnih poslova Kosova, rekao je da Kosovu treba spoljna politika koja ima operativni plan i strateški pristup, i podvukao da su povlačenja priznanja Kosova mogla biti predupređena.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Poslednja nada vam je Vucic. Ako vas on prizna svi ce da vas priznaju.

  • Vlada says:

   Od Toga nema nista

 2. Beli Orao says:

  Dajte mu koju milijardu eura on će da vas prizna odmah !!!

 3. Milan says:

  Hodžaj je hteo Pakt sa 3 bivše jugoslovenske republike- novonastale državice protiv Srbije, a sada se nezgodno probudio zbog još 10 mogućih povlačenja priznanja od raznih nejužnoslovenskih država. Kad su pravili 1981 godine separatističke demonstracije u Prištini onda su imali i parolu da oni nisu jugosloveni, ali po potrebi itekako dobro shvataju da bi bilo za njih koristi od tih južnih slovena. Sreća naša je da veliki ostatak sveta ne uzima sebi za uzor južne Slovene. ... Pre 9 meseci, 01 decembra 2018 godine, Enver Hodžaj je izneo tvrdnju da Srbija ne želi da destabilizuje samo Kosovo, već i čitav region. „To je svima jasno. Kad ne izaziva krizu sa Kosovom, onda je izaziva sa Hrvatskom ili pak Makedonijom ili Crnom Gorom. Srbija ima dobre odnose samo sa Republikom Srpskom i ni sa kim drugim… Zar to nije čudno? U nekoliko sam navrata, za vreme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao sa čelnicima tih država da osnujemo jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njenoj agresivnoj politici“, kazao je Hodžaj.

 4. Gardista says:

  Opa, preusmeravaj lobiranje iz SAD-a u Papua Novu Gvineju...i njima da svane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *