„КОСОВО И АЛБАНИЈА ЗАВРШИЋЕ КАО КОЛОНИЈЕ СРБИЈЕ“

„KOSOVO I ALBANIJA ZAVRŠIĆE KAO KOLONIJE SRBIJE“

28 oktobra 2020

Zamenik predsednika Samoopredeljenja Gljauk Konjufca izjavio je da se „Mini Šengen“ može nazvati i „Mini Novi Sad“, jer je stvoren u Novom Sadu. Kako navodi, to omogućava Srbiji da ostvari dugogodišnji san o stvaranju zajedničkog tržišta sa Kosovom, Albanijom i Severnom Makedonijom.

– Ovo je izvanredna usluga za Srbiju u ovom prostoru u kojem žive Albanci, kojim će Srbija dobiti dominantan položaj na tržištu i privredi regiona – rekao je Konjufca.– Kosovo i Albanija će završiti kao trgovinske kolonije Srbije – upozorio je drugi čovek Pokreta Samoopredeljenje i bivši kosovski ministar pravde.

On je naveo da je Samoopredeljenje ukinulo taksu uvedenu Srbiji, ali je zabranilo ulazak srpske robe. Rekao je da je taj reciprocitet zaoštrio odnose sa Aleksandrom Vučićem i Ričardom Grenelom.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti nije odbio da ode u Belu kuću, javlja Gazeta Ekspres.

– Reciprocitet je sprečio susret Vučića i Kurtija. Grenel nije prihvatio reciprocitet – rekao je Konjufca.

On je naveo da je dokument potpisan u Vašingtonu imao nekoliko problema, među kojima su Gazivode i „Mini Šengen“.

– Nikada nije prihvaćeno pominjanje kosovskih resursa u pregovorima. Ni vode, ni rudnici. To su obaveze preuzete prema Srbiji. Govori se o ekskluzivnom resursu Kosova. Eksproprisani deo koji se nalazi na teritoriji Srbije platio je narod Kosova – rekao je Konjufca.

(vesti-online.com)

KOMENTARI11 komentara

 1. milorad3 says:

  ovaj lupeta za sve pare.Srbija ne može da ima kolonije,na kosovu je SVE srpsko, oni su doseljeni strani narod koji je pokupao silom da otme našu zemlju i ubijao naše gradjane,šiptari NIŠTA platili nisu SVE su dobili na poklon od nas u nadi da će shvatiti način na koji funkcioniše ZAJEDNIČKI život ači od toga nema ništa jer sve što su oni hteli je PLJAČKA.Leteće nasilno doseljeni albanci iz srbije SIGURNO.Šiptri su bili nacionalana manjina i ostali su nacionalna manjina i kao takvi imaju samo prava koja pripadaju nacionalnim manjinama po medjunarodnom zakonu a oni koji su se nelegalno i NASILNO uselili nemaju NIKAKVA PRAVA.Ironija je da je najveći broj starosedeoca kosova, aurtentična nacionalana manjina, pobegao pred divljacima iz albanije u beograd ,tako da nama neće biti težak posao da rasčistimo sa on ima koji danas žive na kosovu jer skoro niko od njih nije ODAVDE.ČETIRI plemena će da gore ostali će da BEŽE.To im je danas na sv.Petku obećanje.

  • Nebeska Srbija says:

   Koji kosovski resursi?Misli se na srpske resurse..i Albanija je isto srpska..Makedonija takodje..gluposti

   • Archelay says:

    Lupetas o Makidoniji ono sto ti se svidza pa kazes da je srpska.Mogu i ja da kazem obrnuto pa da izadzes iz sopstvene koze ali nisam tvog kova jer volim i Srbiju i srpski narod a,pre svega,moju Makedoniju i makedonski narod jer nisam mrzitelj ljudskoga roda poput tebe pa da odradzujem agendu svetskih lopuze i mesetare.

 2. Gagi says:

  Perfidna zamena teza. KiM je Srbski deeo teritorije, to dokazuju Nemanjicke zaduzbine sa kojima siptarcine nikako nisu u stanju da izadju na kraj. Oni su navodno imali svoju drzavu pa su sada okupirani od vlasnika te teritorije. Nisu oni problem, lako bi mi to resili, problem su ovi "nasi" prevaranti koji se guslali i dobosarili narodu svakakve lazi dok su bili politicka opozicija. Evo gospodo, sada ste na vlasti pa sprovedite ono sto ste narodu pricali decenijama unazad. A ne, to nema veze, to je bilo ranije, to sada vise ne vazi. Ma, fukara do fukare, moralni i ljudski olos. Danas vladaju bivsi ekskluzivni politicki borci za Srpstvo, sta bi, glasa nema o prethodnim vrednostima za koje su se "borili" i "ginuli". Teska je borba bila da se stigne do udobnih fotelja, moralo je i Srpstvo da bude u igri, danas glasa nema od tih nacionalnih prvoboraca. Jedinu informaciju koju dobijamo je, koliku mesecnu narodnu apanazu primaju sto su varali narod svojim hohstaplerajima. Izgleda da je Corona eliksir za narod u odnosu na ove politicke otrove koji su upropastili i zarazili narod, za njihov otrov - leka nema.

 3. VRSK says:

  Mini Šengen vam je jedina i poslednja šansa da se transformišete iz šumskih u civilizovane ljude. Jedina i poslednja opcija za ekonomsko podizanje regiona. Vama kao da je draže da vidite Srbiju i region u problemima pa makar i po sopstvenu štetu. Sigurno vam smeta i to što mladi na Kosovu i metohiji ne žele da žive začaureni u vaše narko klanove i ne žele da budu žrtve vaših terorističkih bajki. Mladi žele da rade,da se školuju da putuju i da žive u miru u kome mogu svojim radom da obezbede sebi jedan normalan život dostojan civilizovanog čoveka. A vi kojima to smeta vi ste već kolonija imperijalista i žrtva sopstvenih niskih strasti. Iskreno vam želim viznu liberalizaciju sa zemljama zapada EU i SAD koja će pokazati da na Kosovu neće ostati niko izmedju 18-60 god.

  • Avangard-Kinzal says:

   Ima da vam ubacujemo uranijum u robu koju vam izvozimo a i nastavićemo da vam oduzimamo žene 😁😁😁

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Pa u stvari mi to dobronamerno, Albanci su bez Srba kao upravitelja uvek bili nula, niko i ništa. Ako im mi ne pomognemo propašće kao kroz pocepane gaće.

 5. branicevac says:

  To pleme je dobilo u Albaniji dobilo universitet tek 1957 godine.Stariji je godinu dana od moje sestre!A universitet u Pristini na albanskom je osnovan 1970 godine kad sam se ja rodio!za njih je obrazovanje uvek bilo beneficirano i stvarani su im doktori nauka ad hok da bi iz kamenog doba usli u civilizaciju!O cemu ovaj prica!Drugo i danas CELO KOSOVO I METOHIJA ima samo JEDNOG PSIHIJATRA!!!Toliko o tome!Posto su sve Srbe proterali!Pitacu tu "civilizaciju" kad krenu da rade remont elektrane Obilic ko ce ima dati megavate struje da bi je ponovo stavili u pogon?Albanija,Severna Makedonija i Crna Gora to nemaju.ima smao Srbija!Sta reci i ne zaplakati o toj"nezavisnoj drzavi" oni su nezavisni kao sto sma ja kralj Spanije!

 6. Beli Orao says:

  Šiptari ! Znam da ćete ovo čitati . Nisam li vam rekao prije tri godine pakujte marame pa na štapne i preko Prokletija , MI DOLAZIMO a vi ODLAZITE , što nije vaše NIJE !!!

 7. da da says:

  Kosovo i Metohiju su oteli i okupirali amerikanci,a šiptari su nužno zlo,koje se zateklo na srpskoj zemlji.Predsednik Srbije to vrlo dobro zna i zato mi nije jasno koja je svrha pregovaranja sa šiptarima kad se njih ništa ne pita.Trebao je pitati natapiranog u beloj kući kad će vratiti suverenitet i teritorijalni integritet Republici Srbiji nad njenom pokrajinom Kosovo i Metohijom.

 8. šiško says:

  Psihopata ih častio mini šengenom, a oni pljunuli na poklon. Čudnog li sveta! Ili nisu normalni kao ni psihopata im ili nemaju pojma kako stvari stoje istorijski i u perspektivi. Svakog sekunda njihove su šanse za nezavisnu državu sve manje. Tik-tak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *