„КОСОВО ЈЕ ДЕО СРБИЈЕ!“ Заорила се порука у Бундестагу

„KOSOVO JE DEO SRBIJE!“ Zaorila se poruka u Bundestagu

22 maja 2021

Kakav dijalog Beograda i Prištine treba da podržimo i kako da izbegnemo opasnost da se Srbija i Kosovo dodatno udaljavaju? Srbiju, čiji je, po mom mišljenju, Kosovo i dalje sastavni deo, moramo više približiti nama, umesto što tražimo ono što nas razlikuje!Ukoliko stalno tvrdite da se zalažete protiv promene granica, bilo gde na svetu, imamo li pravo da previdimo činjenicu da smo i sami već učestvovali u protivpravnoj promeni granica u tom regionu! Srbija danas i dalje opravdano ukazuje na tu protivrečnost.

Ovo je juče u Bundestagu poručio poslanik Jens Kestner, iz Alternative za Nemačku, na sednici na kojoj se vodila debata o predlogu Vlade kancelarke Angele Merkel da se produži misija Kfora za vojnike Bundesvera do 30. juna 2022. godine. Prema tom predlogu, na KiM može da bude angažovano maksimalno 400 nemačkih vojnika.

Kestner je naveo i da ukoliko ne postoji dovoljno hrabrosti da se napravi revizija nemačke politike prema regionu Zapadnog Balkana i da se ona istinski vrati na područje poštovanja međunarodnog prava nekom vrstom reintegracije Kosova u Srbiju, on smatra da ne treba apriori odbacivati inovativna rešenja krijući se iza principa nepromenjivosti granica.

– Pozivam političke aktere u Nemačkoj da se ozbiljno zamisle nad ovom temom, kako rešavajući jedan problem ne bismo stvorili nove i Srbiju, kao ključnu državu regiona, naterali da saradnike za pronalaženje pravednog rešenja traži na nekoj drugoj strani – izneo je poslanik AfD.

Za povlačenje nemačkih trupa sa KiM juče se založila i poslanica Levice, Žaklin Nastić, koja je podsetila kolege u parlamentu da „na Kosovu funkcioniše mreža organizovanog kriminala, čiji nalogodavci su potpisali i ubistvo srpskog lidera Olivera Ivanovića“. Ističući da njena stranka odlučno odbacuje predlog o produženju mandata Kfora, Nastićeva je rekla da „poslanici Bundestaga dajući zeleno svetlo tom vladinom predlogu, pomažu da ta kriminalna mreža na Kosovu i dalje opstaje“.

Poslanik Zelenih Manuel Saracin rekao je da smatra bespredmetnim debatu o ovoj temi, budući da su, kako je rekao, Beograd i Priština saglasni da „Kfor mora da ostane na Kosovu“.

Inače, prema obrazloženju vlade u Berlinu, produžetak misije Kfora se traži „zbog činjenice da, iako mirna i stabilna, situacija na Kosovu i dalje nosi potencijal eskalacije konflikta, budući da normalizacija odnosa sa Srbijom nije u izgledu“.

Laž o katastrofi uvod u rat

Poslanik Kestner upitao je i da li je bilo nužno da Berlin 2008. godine podrži otcepljenje Kosova od Srbije, a osvrnuo se i na izvinjenje predsednika Češke Miloša Zemana prvom čoveku Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada NATO na SRJ:

– Opravdanje za ovaj ratni čin, koji je tadašnja (nemačka) savezna vlada najavila jednom laži, bilo je da se spreči humanitarna katastrofa na Kosovu, iako je njena direktna posledica bila nova humanitarna katastrofa: iseljavanje gotovo četvrt miliona Srba i drugih nealbanaca sa Kosova. Želeo bih da završim rečima nekadašnjeg austrijskog vicekancelara Hajnca-Kristijana Štrahea: „Kosovo je bez sumnje deo Srbije.“

(Večernje Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Nine says:

    Neka ovakvu poruku preko režimskog lista, ili bilo koje TV stanice, pošalje Aleksandar Vučić. Od njega smo naučili da čujemo samo da na Kosovu ništa nije srpsko, a na RTS (naše pravo da ne znamo ništa), pored toga što je na njemu Kosovo i Metohiju nazvao državom, mnogo puta je prikazao mapu Srbije bez KiM u svom sastavu, pa i na predizbornom plakatu, a pre toga u sporazumu koji je potpisao sa Sebastijanom Kurcom. To je učinio i protivustavnim Briselskim sporazumom, nazivajući KiM "Republika Kosovo". Iz mnogih zemalja i u parlamentima i na fudbalskim utakmicama vide se plakati i skandiranje "Kosovo je Srbija", a najmanje se to vidu u ovoj zapadnoj koloniji. Kosovo su mogle priznati sve zemlje sveta, iako to nije učinila polovina zemalja članica UN, ali Srbija nikad. I pored toga što je Skupština Republike Srbije 2007. godine donela Deklaraciju kojom je odbijen Ahtisarijev plan, što je učinjeno i u UN, Vučić je u potpunosti implementirao taj plan, a ne tako davno je izjavio da se od njega traži usvajanje "Ahtisarijevog plana plus, plus". To bi mu trebalo značiti ono što se već čuje iz Prištine- pripajanje "Republici Kosovo" Preševa, Bujanovca i Medveđe. Što mu zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju skida sa jarbola srpsku trobojku nakon čega podiže zastavu Albanije to ga zanima isto koliko i lanjski sneg. Povratak prognanih 250.000 Srba i ostalog nealbanskog stanovništva, što se navodi i u tekstu ovog članka, nikad nije pomenuo, isto kao i povratak do 1000 pripadnika vojske i policije, kako to predviđa Rezolucija 1244 SB OUN (Aneks 2).

  2. miliorad5 says:

    biće toga sve više u evropskim parlamentima,počinju tamo da shvataju gde je kanapče sa kojim mogu da otpetljaju i domaće klupko NEDEMOKRATSKE NADGRADNJE BIROKRATA koji vode njihove države bez ikakve kontrole i sa min.uticajem političkih stranaka iz opozicije,drugim rečima RADE ŠTA HOĆE baš kao i u slučaju protivustavnog priznanja lažne kosovske države,alo oni su prekršili USTAV NEMAČKE i ponovo učestvovali u osvajačkom ratu i priznali neku kvazidržavu koja nije članica UN i to je zabranjeno u nemačkom ustavu IZRIČITO.Sada je i nemcima jasno da kako su pogazili USTAV nemačke po ptianju gosova ta ekipa isto tako BEZ PROBLEMA ima da gazi taj ustav i kad su nemci u pitanju i to otkrovenje je prilično jezivo za MNOGE u nemačkoj,propaganda i "ladni oblozi" iz parlamaentarnih stranak u nemačkoj koje su STVORENE i RADE za birokratsku mašinu više tu ne pomažu,prozivke su poočele tamo ne samo za kosovo i neće prestati sema ako ih "duboka država" ne uguši silom,a to će ona još više podići tenzije u nemačkoj i tako podgrejati još više i "kosovsku romansu" dela nemačke vladajuće klase sa šiptarskom mafijom.Mnogo toga još ima da se otkrije(narko rute,imigrantske rute,terorističke rute i posledična unutarpolitička kontrola nemačke politike,težak organizovan kriminal, u kome učestvuje i ozbiljna gurpa ljudi iz nemačkog obaveštajnog,vojnog,upravnog, i političkog miljea,a ta grupa i dalje ima staro ime bar u nemačkoj.."gladio")a već su JAKO sumnjivi javnosti.Nije nemačka jedina,CELA EU je u opasnosti da ih potpuno preuzme polutajna organizacija sa diktatorskim namerama i totalitarnom organizacijom, i to nije politički triler nego je STVARNOST današnje EU i ZATO počinju pitanja da se postavljaju jer su postali SUMNJIVI ti tipovi.Umadjarskoj ih je orban RASTURIO u češkoj italiji i austriji se ide istim putem a i poljaci počinju da se pitaju KO VODI NJIHOVU DRŽAVU I ZA ČIJE CILJEVE oni treba da ratuju sa rusijom.Niej ovo viš nimalo naivno polarizacija se povećava i pritisak će samo rasti jer pitanja traže odgovore a kada ih ne bude onda će biti nešto drugo na redu.Za sada samo razmišljaju mnogi i pitaju se sasvim opravdano...ŠTA SE OVDE DEŠAVA BRE ? i sumnje su velike.

  3. Kosovac says:

    Vidimo, u Bundestagu nemački Zeleni (Deutschland Ekologishe Banditen – DEB) po tradiciji nastupaju antisrpski. ……………To je politički korektno, znači da slede kurs antisrpstva koji je zacrtala krovna globalna Zelena organizacija (Wordly Ekologishe Banditen – WEB). ……………Ponavljam da je to zaista korektno, pa tako iste antisrpske stavove sprovode i sve Zelene srpske NVO organizacije (Serbian Ekologishe Banditen – SEB). One su uspešno na putu uništavanja energetskih kapaciteta Srbije, uspešno uništavaju čak i srpske Mini hidroelektrane. A za Termoelektrane na ugalj, to se ne postavlja kao pitanje. Taj njihov posao uništavanja energetskih kapaciteta u Srbiji stvara uslov da narod sam počne da moli da se izgrade Nuklearne fukušima termoelektrane, naravno od povoljnih „donatorskih“ kredita. ………………..Moramo priznati da je Srpska Ekološka Banda (SEB) zaista sposobna i inteligentna. Čak su i Vojislava Šešelja, Srbina sa najvećim IQ, uspeli da ubede da Mini hidroelektrane kradu srpske rečice i potočiće u nekim cevovima i da tu nama životno neophodnu vodu odvode tamo negde daleko, daleko….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *