КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Шпанска шефица дипломатије пружила снажну подршку Београду

KOSOVO JE SRBIJA! Španska šefica diplomatije pružila snažnu podršku Beogradu

5 maja 2021

Srbija može da računa na iskrenu podršku Španije u pogledu očuvanja njenog teritorijalnog integriteta, poručila je danas španska ministarka spoljnih poslova Aranča Gonsales Laj, nakon razgovora sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem u Madridu.

„Španija se drži principa da ne priznaje Kosovo. Branili smo taj stav i do sada, radimo to i danas i nastavićemo i u budućnosti”, rekla je ministarka na zajedničkoj pres konferenciji odgovarajući na pitanje Tanjuga ostaje li Španija pri svom stavu o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Gonsalesova je istakla da pitanje KiM treba da se reši u dijalogu Beograda i Prištine.

„Moramo još odlučnije da podržimo taj dijalog kao put za miroljubivo rešenje pitanja KiM”, rekla je španska ministarka.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. well says:

    Vojska Kosova učestvuje u vojnoj vežbi „Defender Europe 21 Kosovske bezbednosne snage (KBS) učestvuju u multinacionalnoj vojnoj vežbi „Defender Europe 21“, koju su predvodile Sjedinjene Države, koja je započela u utorak u Albaniji. Ovo je prvi put da kosovska vojska učestvuje u velikoj vežbi zajedno sa svojim partnerima - SAD-om, NATO-om i drugim saveznicima. Njene trupe trenutno učestvuju u zajedničkoj mirovnoj misiji u Kuvajtu, zajedno sa američkim trupama, prvi put u istoriji Kosova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *