KOSOVO: Napadnut kandidat sa srpske liste

KOSOVO: Napadnut kandidat sa srpske liste

11 septembra 2013

KosovoMerdare01Kancelarija za KiM saopštila je da su članovi Samostalne liberalne stranke u Vrbovcu fizički napali Srećka Spasića, kandidata za predsednika opštine Klokot.

Spasić je član privremenog organa opštine Vitina i kandidat za predsednika opštine Klokot ispred jedinstvene srpske liste, koju podržava Vlade Srbije.

Srećka Spasića su oko 18 časova u kancelariji direktora osnovne škole „Marko Rajković“ u Vrbovcu pretukli članovi SLS i pri tome mu naneli ozbiljne povrede glave, navodi se u saopštenju. Srećku Spasiću je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Vitini, a potom u Bolničkom centru u Gnjilanu i u ordinaciji u Šilovu.

Spasić je Tanjugu rekao da su ga večeras u selu Vrbovac pretukli članovi SLS, čiji je predsednik Slobodan Petrović ujedno i zamenik kosovskog premijera Hašima Tačija.

„Upravo se nalazim u bolnici i imam teške povrede. Molim vas pozovite me kasnije“, rekao je Spasić Tanjugu.

Kancelarija za KiM „najoštrije osuđuje današnji napad i apeluje na Srbe na Kosovu i Metohiji da se uzdrže od međusobnih sukoba, koji u ovom trenutku mogu biti vrlo opasni i imati dalekosežne posledice“.

„Od nadležnih organa tražimo da kazne počinioce napada na Srećka Spasića i da svim stanovnicima Kosova i Metohije obezbede siguran i bezbedan život“, ističe se u saopštenju.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *