КОСОВО НЕ МОЖЕ У ИНТЕРПОЛ: Још један пропали покушај Приштине

KOSOVO NE MOŽE U INTERPOL: Još jedan propali pokušaj Prištine

7 novembra 2016

interpol-headquarters-56

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola.

„Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština Interpola odbila je sve zahteve za stavljanje na dnevni red zasedanja dodatnih tačaka o prijemu u članstvo“, rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je podsetio i da je Kosovo još u aprilu 2015. godine podnelo članstvo, ali da Izvršni komitet Interpola do danas nije prihvatio taj predlog.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je ocenio da se na taj način još jednom potvrdilo da jednostrani potezi Kosova oko članstva u međunarodnim organizacijama ne nailaze na raniju podršku, što je rezultat i velike diplomatske aktivnosti Vlade Srbije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vukovar 91. says:

    otkad narod kriminalaca može da uđe u međunarodnu policiju ??? Doduše za zapadnu policiju to ne bi bilo ništa čudno, ipak, interpol uključuje i istočne policije, na svu sreću.

  2. boban says:

    Vučić: Braća Bitići su nedužni momci koje su Srbi krvinčki ubili Gostujući na RTS-u, večerašnjoj emisiji OKO, pored mora nesuvislih izjava, da li pod pritiskom ili sa namerom da još više ocrni zemlju u kojoj je on premijer, Aleksandar Vučić je izjavio kako su Braća Bitići nedužni momci koje su Srbi krvnički ubili. On je naveo kako je njihova jedina krivica to što su pokušali da spasu neke Srbe i neposedovanje srpskog pasoša. Gledaoci koji su imali priliku da prate emisiju i koji znaju zločinačku biografiju braće Bitići, mogli su da vide da je i sama voditeljka emisije bila šokirana ovom izjavom. Pored ove skandalozne izjave koja baca neviđeni ljagu na Srbiju i ponižava čitav srpski narod, on je licemerno nastavio da podsvesno ubeđuje ljude kako divno žive samo toga još uvek nisu svesni. Kako je Srbija budući raj za robovlasnike i da su isti oduševljeni modernim robovima. U razgovoru je pomenuo i kako smo ostali bez naše imovine na Kosmetu, da ta imovina nema neku vrednost, kao i da su na Kosmetu Šiptari velika većina samo što to narodu nema ko da kaže, a on od sveg posla kog ima ne stiže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *