KOSOVO: Pripadnika Euleksa je ubio istrenirani profesionalac

KOSOVO: Pripadnika Euleksa je ubio istrenirani profesionalac

20 septembra 2013

EuleksPrvi operativni podaci vezani za ubistvo pripadnika Euleksa Litvanca Audrijusa Šenavičusa (35) na severu Kosova ukazuju da je reč o profesionalcu.

Prema saznanjima “Blica”, neposredno posle ubistva u otkrivanju ubice korišćeni su i psi, tragovi vode ka srpskim selima, međutim niko ne isključuje mogućnost da je ubica i albanske nacionalnosti.

Šenavičus je pogođen iz vatrenog oružja u glavu i stomak, a podlegao je povredama u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Ranjena su još i trojica službenika.
Juče niko od uključenih u istragu nije želeo da zvanično govori o motivima napada na Euleks. Zbog mesta napada – neposredno kod skretanja za manastir Banjska (mesto Balaban), gde ima i albanskih sela, a taj predeo se nalazi na obroncima Bajgore, poznate po mestu za obuku pripadnika OVK, nadležni u Euleksu nisu želeli čak ni nezvanično da komentarišu moguću nacionalnost počinioca.

Sumnja da je reč o profesionalcu se potkrepljuje navodima da je pucano na vozilo u kojem su bili pripadnici misije, a ne na vozilo koje se kretalo ispred i u kojem su bili pripadnici Kosovske policijske službe. Među razlozima za napad na Euleks ima nekoliko nezvaničnih verzija, a prve su da je namera da se destabilizuje sever pred izbore. Juče tokom dana vršen je pritisak na sve strukture i na severu i u Prištini da se rasvetli zločin, a tokom dana održan je sastanak predstavnika država Kvinte, ali i kosovske službe bezbednosti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *