КОСОВО САМО ШТО НЕ ЕКСПЛОДИРА! Шиптари комотно могу да крену у инвазију! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

KOSOVO SAMO ŠTO NE EKSPLODIRA! Šiptari komotno mogu da krenu u invaziju! EVO ŠTA SE DEŠAVA

21 aprila 2019

Tzv. kosovska policija procenjuje da na Kosovu ima oko 200.000 komada oružja koje je u ilegalnom posedu, a u akciji legalizacije, pokrenute decembra prošle godine, do sada je podneto više od 700 zahteva, javlja RTK. Ti zahtevi podneti su u poslednja četiri meseca, a do sada je oko 300 građana dobilo saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova za legalizaciju oružja.

– U poslednja četiri meseca, 723 građana je iskoristilo ovu priliku i podnelo zahtev za legalizaciju, 291 su dobili saglasnost, a danas ću lično dostaviti 10 odobrenja – rekao je Izmi Zeka, zamenik ministra policije. On je naglasio da je svrha ove kampanje da se građanima “pruži mogućnost da imaju oružje u legalnom posedu prema odredbama Zakona o oružju, koji je usklađen sa direktivama EU o vatrenom oružju”.– Od kada je počela primena ovog zakona, dogodilo se nekoliko incidenata s oružjem u legalnom posedu. Ipak, u većini incidenata oružje je bilo ilegalno, a više od 20 ljudi je ubijeno – rekao je Zeka.

– Inicijativnom za legalizaciju oružja građanima Kosova je omogućeno da poštuju vladavinu prava – smatra Zeka, sugerišući građanima da iskoriste naredna dva meseca da to i učine.

za podnošenja zahteva za legalizaciju je 17. jun, a nakon ovog perioda ilegalno oružje biće zaplenjeno. Posedovanje ilegalnog oružja biće kažnjavano novčanom kaznom do 7.500 evra i zatvora do 10 godina, saopšteno je iz tzv. Kosovske policije, prenosi RTK.

(FoNet)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Ali mi imamo kladionice i kladionicare, pa kad oni krenu na Siptare,. sta ce onda? Mozemo i Boru Corbu odmah iza Vucica pa sa kladionicarima u Boj na Kosovu po trci put.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *