КОСОВО САМО ШТО НЕ ЕКСПЛОДИРА! Шиптари комотно могу да крену у инвазију! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

КОСОВО САМО ШТО НЕ ЕКСПЛОДИРА! Шиптари комотно могу да крену у инвазију! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

21 априла 2019

Тзв. косовска полиција процењује да на Косову има око 200.000 комада оружја које је у илегалном поседу, а у акцији легализације, покренуте децембра прошле године, до сада је поднето више од 700 захтева, јавља РТК. Ти захтеви поднети су у последња четири месеца, а до сада је око 300 грађана добило сагласност Министарства унутрашњих послова за легализацију оружја.

– У последња четири месеца, 723 грађана је искористило ову прилику и поднело захтев за легализацију, 291 су добили сагласност, а данас ћу лично доставити 10 одобрења – рекао је Изми Зека, заменик министра полиције. Он је нагласио да је сврха ове кампање да се грађанима “пружи могућност да имају оружје у легалном поседу према одредбама Закона о оружју, који је усклађен са директивама ЕУ о ватреном оружју”.– Од када је почела примена овог закона, догодило се неколико инцидената с оружјем у легалном поседу. Ипак, у већини инцидената оружје је било илегално, а више од 20 људи је убијено – рекао је Зека.

– Иницијативном за легализацију оружја грађанима Косова је омогућено да поштују владавину права – сматра Зека, сугеришући грађанима да искористе наредна два месеца да то и учине.

за подношења захтева за легализацију је 17. јун, а након овог периода илегално оружје биће заплењено. Поседовање илегалног оружја биће кажњавано новчаном казном до 7.500 евра и затвора до 10 година, саопштено је из тзв. Косовске полиције, преноси РТК.

(FoNet)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Zoran says:

    Ali mi imamo kladionice i kladionicare, pa kad oni krenu na Siptare,. sta ce onda? Mozemo i Boru Corbu odmah iza Vucica pa sa kladionicarima u Boj na Kosovu po trci put.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u