KOSOVSKA MITROVICA: Planiran atentan na gradonačenika Rakića?

KOSOVSKA MITROVICA: Planiran atentan na gradonačenika Rakića?

4 septembra 2014

radic123Kosovska policija uhapsila je jedno lice albanske nacionalnosti zbog sumnje da je povezano sa pripremom atentata na Gorana Rakića, gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Naime, po nezvaničnim informacijama „Novosti“, prva saznanja o planiranom atentatu na gradonačelnika Rakića imao je Eulks koji je o tome i obavestio kosovsku policiju.

– Tačno je da sam obavešten od strane nadležne službe kosovske policije iz stanice u severnoj Mitrovici da su dobili zvanične informacije da se priprema atentat na mene kao gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice. Policija je preduzela sve mere i apsolutno imam poverenja u kosovsku policiju i njeno rukovodstvo, a naročito u regionalnu direkciju severne Mitrovice. Apsolutno ne sumnjam da su spremni i obučeni da odgovore svom zadatku i zaštite svakog građanina na severu uključujući i mene –potvrđuje saznanja „Novosti“ gradonačelnik Rakić.

On dodaje da je nakadno dobio i informaciju o hapšenju jednog lica albanske nacionalnosti. Inače, kosovska policija osim preduzetih mera bezbednosti, po nezvaničnim saznanjima, nastavlja i hitnu istagu vezanu za ovaj slučaj pripreme atentata na gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice .

– Policija ima određenih operativnih saznanja i informacija tako da je u vezi sa tim preuzela sve mere i radnje kako bi osigurala obezbednost gradonačelnika kao i svih građana – rekao je za „Novosti“ Željko Bojić iz regionalne komande kosovske policije severne Mitrovice, ne želeći da precizira detalje o hapšenju.

Inače, upitan ima li saznanja o pripremi atentata na gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, Bajram Redžepi, ministar kosovske policije, rekao je da nema takvih informacija i da ne bi želeo da prejudicira bilo kakve informacije kao i da očekuje da mu pripadnici policije predoče saznanja o ovom slučaju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *