OLIVER IVANOVIĆ: Nisam kriv

OLIVER IVANOVIĆ: Nisam kriv

26 avgusta 2014

med_Oliver-Ivanovic-1335991654 Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za učešće u ratnim zločinima 1999. i 2.000.

„Apsolutno nisam kriv“ rekao je Ivanović odgovarajući na pitanje sudije Roksane Komša da li se oseća krivim.

I ostala četvorica optuženih Srba Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović takođe su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas se održava prvo ročište protiv ove petorice Srba koji su osumnjičeni za ratne zločine i teško ubistvo počinjeno tokom 1999. i 2000. godine.

Ročištu prisustvuje rodbina optuženih, direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić sa saradnicima, pojedini gradonačelnici srpskih opština sa severa Kosova i veliki broj novinarskih ekipa.

Tužioci su Džonatan Ratel i Romulo Mateuš dok je predsedavajući sudija Rumunka Roksana Komša.

Portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je novinarima pre početka današnjeg ročišta da nakon prvog saslušanja optuženi imaju 30 dana da u pisanom obliku stave primedbe ili zahteve za odbacivanje optužnice.

Ona je dodala da će glavni pretres uslediti nakon što sudija donese odluku u vezi sa primedbama optuženih ali postoji i mogućnost da optužnica bude odbačena.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *