КОСОВУ ОСИМ ЗАПАДА ПОМАЖУ ХРВАТИ И ЦРНОГОРЦИ: Ево шта је још Тачи планирао а тиче се Санџака!

KOSOVU OSIM ZAPADA POMAŽU HRVATI I CRNOGORCI: Evo šta je još Tači planirao a tiče se Sandžaka!

23 jula 2018

Zamisao Tačija i njegovih saveznika bila je ne samo da se po svaku cenu izminira dijalog u Briselu i nasilno uzme sever Kosova, nego i da se izazove nestabilnost na jugu centralne Srbije i Sandžaku!

Naime, nedavno hapšenje kriminalaca iz Srbije i Crne Gore u Prištini otkrilo je deo nove strategije ne samo Prištine i pojedinih zapadnih službi već i nekih službi u regionu kako bi Srbiju trebalo baciti na kolena, i to u što kraćem roku.Kako saznaje Alo, osim CIA i MI6 u operaciji čiji je cilj rušenje vlasti u Srbiji optužbama da je naredba za ubistvo Olivera Ivanovića stigla iz Beograda obilato su pomagale i obaveštajne službe dve susedne države Hrvatske i Crne Gore. Na njihovu žalost, ovaj plan je, po svoj prilici, propao.

– Cela operacija bila je do detalja isplanirana, a Crnogorci i Hrvati bili su zaduženi za praćenje i lociranje kriminalaca koji je u kasnijoj fazi trebalo da budu iskorišćeni da optuže Srbiju za Ivanovićevo ubistvo – navodi naš izvor, koji na pominje da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije slučajno rekla da su Albanci i Hrvati „braća po oružju“.

Nepunih 12 sati sati nakon hapšenja Strahinje Đankovića i Marija Miloševića, oglasio se Hašim Tači nakon višemesečne tišine o atentatu na lidera Srba sa severa Kosmeta, izjavivši da će „prištinske vlasti u bliskoj budućnosti izneti opipljive rezultate istrage ubistva Olivera Ivanovića“. Ubrzo je i Ramuš Haradinaj ispalio da „svaka podela Kosova znači novi rat“, dok se Sulejman Ugljanin iznenada setio da pozove Bedžeta Pacolija u posetu Novom Pazaru, kome, naravno, shodno sporazumu iz Brisela, ne može biti odobrena poseta Srbiji kao ministru nepostojeće države.

I dok će Priština Ugljanina koristiti da optuži Srbiju da ne poštuje dogovore iz Brisela i shodno tome dobiti alibi da se povuče iz dijaloga i „pozove SAD u pomoć“, lider SDA bi trebalo da radikalizuje situaciju u Sandžaku i, ukoliko je moguće, da isprovocira sukobe u tom delu Srbije.

– Da li stvarno mislite da je Ugljanin baš sad pozvao, kao spontano, Pacolija u posetu Novom Pazaru? Kako nikada pre nije pozvao nekog zvaničnika iz Prištine? Uskoro bi trebalo da očekujemo pokušaj izazivanja sukoba na međunacionalnoj osnovi u Sandžaku koje će isfabrikovati Suljini ljudi. A tajming se savršeno poklopio sa hapšenjem kriminalaca iz Srbije i Crne Gore u Prištini, kojima se sade nude milioni i zaštita ako priznaju da su po nalogu Beograda ubili Olivera. S obzirom na to da se nalaze iza rešetaka i da ih obrađuju ne samo Tačijevi ljudi, nego i pripadnici stranih bezbedonosnih službi, teško je očekivati da na kraju neće reći ono što im se u Prištini naloži da kažu – kaže dobro obavešteni izvor ovog lista.

Vučić: Bilo bi neozbiljno da to rade

Predsednik Vučić je rekao da smo prvi put na „malenom tragu“ u vezi s razrešenjem ubistva Olivera Ivanovića.

– Prvi put smo na tragu nečemu što nije nelogično, ali, da li je tačno – to ćemo proveravati – rekao je Vučić, a upitan da komentariše nedavna hapšenja više lica, koja, prema navodima medija, prištinske vlasti pokušavaju da povežu s ubistvom Ivanovića, Vučić je rekao da bi bilo neozbljno da se tako ponašaju i da on lično jedva čeka da mu tako nesto pošalju, ali da bi to bio samo nastavak prakse, koju, kako kaže, prištinske vlasti praktikuju od početka istrage.

– Iako nam nije omogućeno da vodimo istragu na bilo koji način, sad smo na malenom tragu. A oni su još od početka pozivali i saslušavali ljude sa severa, neke i po tri sata, s namerom da potvrde ono što oni misle – da je taj i taj ubio Olivera Ivanovića – ali su svakog puta morali da odustanu – rekao je Vučić i dodao da ne misli da neko sada tim hapšenjima može da se igra.

– Toliko neozbiljan valjda nije – rekao je predsednik i dalje uveren da će se, ne garantuje tačno kada, otkriti istina. Dodao je još da neke od uhapšenih potražuje i Srbija, a jedan od njih je na poternici zbog ubistva, ali ne Ivanovića.

(Alo)

KOMENTARI8 komentara

 1. Osvajac Wimbledona says:

  Hrvati kopaju po kontejnerima i godisnje ih se iseli 250.000-300.000, sada je tamo tek nesto oko 3,2 mil.stanovnika, oni ne mogu ni sebi da pomognu. Mi smo sebi najveci neprijatelji sto ne udjemo u ruske saveze ODKB i EAEU i tako onemogucimo neprijatelje za bliskog i dalekog Zapada da nas potkopavaju. Cim bi hrvatima zabranili izvoz on bi bi momentalno propali,i u tome radimo protiv sebe jer hranimo te guje odvratne katolicke.

  • Velika Metla says:

   OW,prvo treba smeniti ovu okupacionu valst,pa tek onda legitimna vlast da pozove Rusiju u pomoć! Nama Rusija treba samo da nam čuva leđa od naci-amerikanaca,a sa ovim divljim hordama ćemo sami da završimo posao! Dok se ova vlast ne smeni ništa! A Rusija se vodi politikom "ako vam ne valja smenite ga"! I takva politika,politika nemešanja,je sasvim u redu! Kamo sreće kada bi se svaka država držala toga! Mada,kad bi se naci-amerika toga držala za 5 godina bi nestala,jer u tom slučaju ne bi mogli pljačkatii tako pijući kkrv drugima se i održavati u životu!

  • Klempavi Kučuk says:

   Nema od toga ništa sve dok na mestu premijera sedi hrvat-ica! Inače ste potpuno u pravu, ali manjina u Srbiji kapira šta se dešava, ima tu i uticaja nekih medija...

 2. Milica says:

  Sve se odvija pod kapom takozvane EU-rope mira i iznad svega kulturne Evrope, bar tako sebe hvalisavo i licemerno predstavljaju. NATO curica Kolinda izjavila je da su Albanci i Hrvati „braća po oružju“, izgleda da joj se ovo jako prosladilo. Žena poglavica južnoslovenskog velikohrvatskog lukavog i podmuklog plemena kao da se sprema za ponovnu akciju zajedno sa poglavicom istog takvog albanskog plemena. Ovo mu dodje i kao Danke Dojčland još jednom, ali ne kroz pesmu. Nemačka je oduvek podržavala Albaniju, kao što danas radi na odsecanju KIM od Srbije pa da Albanija još više poraste. Nemačka, Austrougarska i druge evropske zapadne sile podržavale su nastanak Albanije još pre njenog osnivanja, a sa ciljem da se nikad ne dozvoli da Srbija izadje na more.

 3. Dane Radakovic says:

  jugoslavija sastavljena od hrvata i siftara i crnogoraca i srbski jugoslovena opet tito udara na Srbsku Zemlju i otimelju je titini partizani posto srba nema vise ostala je samo pusta srbska zemlja

 4. goran says:

  Crnu goru bombardovati pod hitno, to je dobar uvod za ono sto sledi.

 5. Miraš says:

  Velikohrvatska sokolica juriša da udela što više može i dok još uvek može na njima dobro poznatom vetru podrške, ovaj put direktno protiv Srbije. Gledano očima glavnog predatora krajem 80-tih godina. Vrbovati i udružiti elite Hrvata 19,7% + Slovenaca 7,8% + Muslimana 8,9% + Albanci 7,8%, = 44,2%, a Makedonce 6% i ostale 8,2% bar dobro zaluditi raznim dezinformacijama i eliminisati. 44,2% je veće od 36,3%. Srbi 36,3 % su navodno po tradiciji državotvoran narod, ali njihove elita je već prilično preumljena i oslabljena u zajedničkom jugoslovenskom bućkurišu koji traje već oko 70 godina (1918-1990). Zatim ide nam na ruku činjenica da politički Srbi su podeljeni i razbijeni isto kao i narod u više republika - budućih marionetskih država. Ovih 44,2% motivisati svim sredstvima i ojačati kroz otvorenu i sakrivenu podršku protiv 36,3%, dakle Srbe (male Ruse) lako ćemo poraziti. Podstaći nacionalističke i šovinističke igre kod svih, odraditi i one poteze (ubistva vidjenijih ljudi u nacionalno mešovitim sredinama koja neće biti rešena) te stvoriti medjunacionalno nepoverenje i nepoverenje u državne institucije što za početak puno znači, a zatim uvešćemo i razne druge nama poznate igre za stvaranje haosa. Državu od Triglava do Djevdjelije (od podnožja Alpa do zaledja Soluna) lako ćemo demontirati. Mi velike sile smo i smontirale tu državu 1917-1918, te isto danas (krajem 80-tih početkom 90-tih) demontiraćemo je, a u odnosu na pre 70 godina imamo veće sposobnosti, znanja i moć za upravljanje krizama u svetu... Etnički sastav SFRJ iz 1991. godine bio je: Srbi 36,3 %, Hrvati 19,7 %, Muslimani 8,9 %, Slovenci 7,8 %, Albanci 7,7 %, Makedonci 6,0 %, Jugosloveni 5,4 %, Ostali 8,2 %.

  • Miraš says:

   Ima još bitnih stvari kojih setićete se i sami, a ako sve to navedem komentar će prerasti u esej uli u knjigu. Uglavnom izborom EU puta Srbija ne spašava sebe nego stoji na raspolaganju za rastakanje i razbijanje istim globalističkim i domaćim snagama koje su razorile bivšu zajedničku državu SFRJ, a zatim i SR Jugoslaviju. Albanija (2,8 miliona stanovnika) sa svojim apetitima i velikoalbanskim ambicijama je dodatna snaga za razaranje Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *