KOSTREŠ: Ne želim da me Rusija tretira kao kriminalca

KOSTREŠ: Ne želim da me Rusija tretira kao kriminalca

29 marta 2014

Bojan_KostresČlan stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Bojan Kostreš izjavio je danas da će se žaliti na odluku kojom mu je zabranjen ulazak u Rusiju do 2107 jer, kako je istakao, ne želi da dozvoli da bude tretiran kao kriminalac.

Kostreš, koji je i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je Tanjugu da mu nije jasno šta se dogodilo povodom skupa u Moskvi gde je, kako je rekao, zastupao interese Republike Srbije i glasao o deklaraciji onako „kako je dogovoreno da bude stav Srbije“.

Predstavnici ruskog Ministarstva inostranih poslova tražili su „da glasam onako kako Rusija traži, odnosno da jedan deo iz deklaracije o kojoj se glasalo bude izbačen“, napomenuo je Kostreš.

Kostreš je naveo da mu je, prilikom izlaska iz Rusije, prišao policajac i obavestio ga da je prekršio imigracioni zakon, ne želeći da mu objasni na šta se to konkretno odnosi i „kako je to jedino on u našoj delegaciji prekršio te propise“.

„Odveli su me u neku kancelariju, fotografisali a potom mi vratili pasoš i ja sam napustio Rusku Federaciju“, naveo je Kostreš i dodao da mu je čudno da se tako nešto dogodilo, odnosno da je proglašen nepoželjnom osobom u Ruskoj Federaciji iako, kako je rekao, smatra da ništa pogrešno nije učinio nego je branio interese svoje zemlje i svoja politička ubeđenja.

Napominjući da je iz medija saznao to da su u Ambasadi Rusije u Beogradu naveli da ima pravo žalbe na odluku prema kojoj mu je zabranjen ulazak u Rusku Federaciju do 2017. godine, Kostreš je rekao da će u ponedeljak angažovati advokata kako bi bilo utvrđeno „šta se u tom slučaju desilo i šta tu može da se učini, jer ne želim da dozvolim da me tretiraju kao kriminalca“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *