KOŠTUNICA: DSS je najzaslužniji što Srbija nije u NATO

KOŠTUNICA: DSS je najzaslužniji što Srbija nije u NATO

12 фебруара 2014

Kostunica-1Demokratska stranka Srbije održala je predizborni skup u Sremskoj Mitrovici. Na veoma posećenom skupu u gradskoj zgradi, građanima se obratio predsednik stranke, Vojislav Koštunica.

Koštunica je prisutne podsetio na sve borbe koje je Demokratska stranka Srbije vodila prethodnih godina. Na borbu za Ustav, koji je i danas brana za one koji žele da rasparčaju Srbiju, borbu za narod i u Srbiji i u Republici Srpskoj, za dostojanstvo i srpske tradicionalne vrednosti.

„Borba Demokratske stranke Srbije je takođe i ona za političku neutralnost. Naša stranka najzaslužnija je za odbijanje članstva u savezu NATO. Protivimo se i ulasku Srbije u Evropsku uniju, sa kojom treba da sarađujemo u skladu sa svojim interesima“.

Predsednik DSS je naglasio da pored državnih razloga za neulazak u EU postoje i ekonomski- jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije, ali i podsetio da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima.

„Sloboda je najveća vrednost. Ako Srbija hoće slobodu, ona mora biti politički neutralna“.

Takođe je istakao i da se DSS protivi prodaji poljoprivredne zemlje strancima, koje će početi 2017. godine.

Na skupu su govorili i Ljubiša Šulaja, predsednik odbora DSS u Sremskoj Mitrovici, Milenko Jovanov, poslanik u skupštini Vojvodine i potpredsednik stranke Borko Ilić.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u