Koštunica: DSS je za smenu Đilasa

Koštunica: DSS je za smenu Đilasa

11 septembra 2013

Kostunica-1Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da će njegova stranka u Skupštini Beograda podržati smenu gradonačelnika Dragana Đilasa.

On je sa druge strane naglasio da to ne znači i da će automatski učestvovati u novoj vlasti sa SNS i SPS

Koštunica je u intervjuu za agenciju Beta kazao da D S S od 2008. godine traži smenjivanje Đilasa zbog velikog zaduživanja glavnog grada i projekata kao što su most preko Ade, Bus plus i metro, kao i da sada neće menjati politiku u glavnom gradu, te da će to biti zahtev i novim vlastima.

Na pitanje da li mu negativan odnos prema politici koju na državnom nivou vode SNS i SPS nije prepreka da sa njima eventualno uđe u beogradsku vlast, on je kazao da će o tome morati da se izjasni i Predsedništvo DSS.

Koštunica je kazao da o tome već ima stav, ali da ga neće izneti u javnost pre sednice Predsedništva DSS.

„Tu će odlučujuću reč dati Predsedništvo stranke. Neću dati svoj sud, imam naravno svoje mišljenje, ali neću ga dati pre nego što se Predsedništvo stranke ne izjasni“, naveo je lider DSS-a.

On je istakao da je DSS apsolutno za smenjivanje Demokratske vlasti i Dragana Đilasa u Beogradu, jer nanose štetu Begrađanima.

„Tu je nenamerno stvorena jedna zbrka. Jako mnogo se govori o promeni vlasti u Beogradu. DSS se od 2008, pa na izborima 2012. uporno zalagala za smenu sadašnje vlasti i Dragana Đilasa. Smatramo da nanosi veliku štetu Beogradu i Beograđanima. Ti najveći, megalomanski projekti: metro, mosta na Adi, Bus plus i veliko zaduživanje su nas upućivali na to da ta vlast treba da se menja“, rekao je predsendik DSS-a.

Kako je dodao, DSS je apsolutno za smenjivanje vlasti, ali po broju odbornika u Skupštini Beograda to ne može inicirati i ne može uticati da do promene dođe.

„Međutim, to je samo prvi korak, a drugi korak je ako dođe do smene sadašnje vladajuće većine, formiranje nove vlasti ili izbori. Mi ne znamo šta će od toga biti, ne znamo ni šta će biti sa ovim prvim sa smenom vlasti“, rekao je Koštunica.

On je istakao da je preuranjeno govoriti o nečemu što je neizvesno.

„Ta sladunjava serija šta sa Beogradom, kad je reč o republičkoj vlasti, traje godinu dana. Mi smo našu reč rekli što se tiče Đilasa“, naveo je Koštunica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *