KOŠTUNICA: EU želi od Vojvodine da naprvi državu

KOŠTUNICA: EU želi od Vojvodine da naprvi državu

16 februara 2014

DSS-ODBORPoštovani prijatelji,

Svi dobro znamo i svi dobro osećamo da se u Srbiji iz dana u dan živi sve teže.

Muke koje pritiskaju naš narod i našu zemlju kao da nemaju kraja.

Rasparčava se Srbija, uništava se naša ekonomija, zatire poljoprivreda, zastrašujuće se šire nezaposlenost, siromaštvo i beda. Istovremeno se ruže i ocrnjuju naša istorija, naša tradicija i moralne vrednosti na kojima su podizani nebrojeni naši naraštaji.

Od našeg naroda se traži, što se ni od jednog naroda nije tražilo, da promeni svoju svest i zaboravi svoju prošlost. Prosto rečeno, privredno, državno i moralno – naša se zemlja uništava.

Zbog čega se Srbija našla u ovom beznađu i teškoj krizi?

Evropska unija je najveća prepreka između Srbije i njene budućnosti. Vi ste se već uverili da Srbija od Evropske unije nije videla nikakvo dobro.

Evropska unija doslovno ugrožava srpsku privredu, otima nam Kosovo, preti da od Vojvodine napravi državu u državi Srbiji. Da ne govorimo o tome da se ulaskom Srbije u Evropsku uniju teško može izbeći i uvlačenje naše zemlje u NATO.

Šta nam to onda od Evropske unije dolazi osim pretnji, ucena i ponižavanja?

Poštovani prijatelji, i za ovu bolest, koja se zove evrofanatizam i ispoljava se u bezrezervnom prihvatanju svakog naloga iz Brisela, a zahvatila je SNS i većinu naših stranaka, postoji lek. Samo srpski narod, i niko drugi, ima moć i snagu da državno, ekonomski i moralno otrgne zemlju iz pogubnih stega Evropske unije.

Tu moć i tu snagu kao narod možemo da pokažemo i iskoristimo 16. marta na izborima. Vašom podrškom Srbija može da proglasi političku neutralnost, prekine pregovore o evropskim integracijama tako da sa svim državama, i na Istoku i na Zapadu, možemo da sarađujemo u skladu sa našim interesima, a ne na našu štetu.

To je jedini i pravi način da Srbija i njeni građani povrate svoju političku slobodu i da se Srbija slobodno ekonomski razvija.

Pozivam vas da razmislite, oslonite se na svoj zdrav razum i donesete pravu odluku kojom ćete opredeliti budućnost Srbije.

Ako zajedno uspemo da promenimo sadašnju pogrešnu državnu politiku koja se zasniva na uzaludnoj i jalovoj veri u Evropsku uniju, otvorićemo vrata političkoj neutralnosti koja jedino može da povede Srbiju u normalnu i sigurnu budućnost.

Neka o budućnosti Srbije, bez pritisaka, ucena i pretnji sa strane, odluče samo njeni građani.

Iskreno vaš

Vojislav Koštunica

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *