Koštunica i DSS ne žele u koaliciju sa SNS i SPS

Koštunica i DSS ne žele u koaliciju sa SNS i SPS

26 septembra 2013

BeogradPredsedništvo Demokratske stranke Srbije jednoglasno je odlučilo da bez izbora neće ulaziti u vlast u Beogradu i zatražilo istovremeno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i gradskih izbora, saopštio je predsednik te stranke Vojislav Koštunica.

„Smatramo da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi zbog potpisivanja briselskih sporazuma kojima se predaje Kosovo i zbog podaničkog odnosa sadašnje vlasti prema Evropskoj uniji“, naveo je Koštunica u stranačkom saopštenju.

On je rekao i da „u istom trenutku smena Dragana Đilasa omogućava da se istovremeno raspišu beogradski i republički parlamentarni izbori“ istakavši da „to znači da DŠ neće ulaziti u vlast u Beogradu bez izbora“.

„Predlog DŠ da se istovremeno raspišu parlamentarni i beogradski izbori pre svega je upućen Srpskoj naprednoj stranci koja je najodgovornija stranka u sadašnjoj Vladi“, precizirao je on.

Koštunica je naveo i da je za stranku čiji je predsednik „raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora glavni cilj, jer izbori pružaju mogućnost da se promeni sadašnja vlast i uspostavi nova državotvorna politika“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *