Nemački ambasador je nepristojan

Nemački ambasador je nepristojan

1 februara 2013

KoštunicaTo što se nemački ambasador poziva na predsednika vlade da je on prvi pomenuo učlanjenje Kosova u UN, nije opravdanje za ponašanje nemačkog ambasadora. Jer zbog delovanja predsednika vlade zatražena je njegova ostavka i to je unutrašnja stvar same Srbije. Podsećamo da je uloga nemačkog ambasadora da zastupa interese Nemačke i da je shodno tome on gost u našoj zemlji, a ne predstavnik stvarne vlasti, naglašava Vojislav Koštunica

PREDSEDNIK Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da su nedopustivi nastupi nemačkog ambasadora u Srbiji Hajnca Vilhelma o Kosovu i da je njima zloupotrebio gostoprimstvo Beograda.

„Gotovo svakodnevno nemački ambasador u Srbiji ponavlja izjavu da Srbija ne treba da sprečava prijem Kosova u UN. Podrazumeva se da nemački ambasador dobro zna da saglasno međunarodnom i unutrašnjem pravu nije njegov posao da vodi politiku Srbije“, naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima, nemački ambasador je daleko premašio granice uobičajene pristojnosti i potcenio gostoprimstvo koje mu je ukazala Srbija kao stranom ambasadoru.

„To što se nemački ambasador poziva na predsednika vlade da je on prvi pomenuo učlanjenje Kosova u UN, nije opravdanje za ponašanje nemačkog ambasadora. Jer zbog delovanja predsednika vlade zatražena je njegova ostavka i to je unutrašnja stvar same Srbije. Podsećamo da je uloga nemačkog ambasadora da zastupa interese Nemačke i da je shodno tome on gost u našoj zemlji, a ne predstavnik stvarne vlasti“, dodao je lider DS S-a.

Koštunica je ocenio da takvi nastupi Vilhelma „narušavaju ugled Nemačke i upozoravaju da Nemačka prema Srbiji nastupa sa pozicije sile“.

„Zbog toga je neophodno i krajnje je vreme da se nemački ambasador vrati u poželjne granice delovanja stranog ambasadora koji vodi računa o interesima Nemačke, i ne meša se u unutrašnje stvari Srbije“, naveo je Koštunica.

(fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *