KOŠTUNICA: Nova politička mapa napravljena uz pomoć Zapada

KOŠTUNICA: Nova politička mapa napravljena uz pomoć Zapada

17 marta 2014

Kostunica-1Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras da nije zadovoljan rezultatima izbora, da su oni razočaravajući, ali da je zadovoljan što je ta stranka ušla u Skupštinu grada Beograda.

Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da se posle današnjih izbora politička mapa Srbije promenila i da podseća na „početak devedesetih godina, s razlikom što su dva glavna aktera promenila mesta”.

„Dva glavna aktera su promenila mesta, a tu mislim na SRS, odnosno SNS, i SPS”, rekao je Koštunica i dodao „da je to učinjeno uz pomoć zapadnih sila, čiji je uticaj veoma jak”.

On je napomenuo da još treba sačekati konačne rezultate izbora i zahvalio svima koji su dali glas DS S i ostali verni doslednosti i državotvornoj politici te stranke.

„Stranka je uradila sve što je u njenoj moći i pod okolnostima koje se ne mogu nazvati normalnim”, rekao je Koštunica.

On je rekao da je izbornom rezultatu SNS doprinela krajnje agresivna i skupa kampanja i propaganda.

Nakon što je glasau u Osnovnoj školi „Mika Alas” na beogradskom Dorćolu, lider DSS je rekao:

„Politička neutralnost je jedini način da Srbija sačuva svoju političku i ekonomsku stabilnost, da se razvija kao država, a ne da nazaduje, da sama odlučuje o onim pitanjima kojima ona treba da se bavi, da niko spolja ne određuje njene unutrašnje granice. Srbija na ovim izborima bira da li će nastaviti da prihvata svaku, bukvalno svaku ucenu, uslov i diktat koji dolaze iz Evropske Unije ili će se razvijati kao slobodna i suverena država. Kratko rečeno, Srbija bira između politike evropskih integracija i političke neutralnosti”.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miško says:

    Očekivano je da DSS ne uđe u skupštinu! Toliko su mlitavi, neinventivni, bez energije, bez volje, bez energičnosti... jedna foteljaška stranka, i šta se čude!?

  2. velimir says:

    OVO VAM SE DESILO JER STE ODUSTALI OD PRIJATELJSTVA SA RUSIJOM, ŠTO NEMATE JASAN STAV O BILO KOM PROBLEMU U SRBIJI, ŠTO STE ZABORAVILI 17.03.2004. I PROGON SRBA SA KOSOVA. NAPRAVLJEN JE NOVI TOTALITARNI REŽIM I TO NIKADA SRBINU NIJE DONELO DOBRO JER SU REŽIMI UVEK ISPUNJAVALI ŽELJE STRANIH MENTORA. VUČIĆ JE ZABORAVIO KO JE 1999 BOMBARDOVAO SRBIJU ZA ŠAKU DOLARA. PROLAZILI SU REŽIMI PROĆIĆE I OVAJ. OVAKAV REŽIM JE U UKRAJINI DOŠAO SILOM ULICE A U SRBIJI IZBORIMA, OVDE JE STVAR OKRENUTA ALI IH POVEZUJE SLEPO SLUŠANJE NACISTIČKE-EVROPE DOK NAM SE NE BUDE OBILO O GLAVU.

  3. Miško says:

    I da , još nešto, pa i Koštunica je došao na krlilima zapada preko puča na vlast! Koštunica je bio premijer kada je isporučeno dosta ljudi u Hag, kada je potpisan SPP, kad je popuštao po pitanju Kosmeta zaduživali smo se i tada....dakle malo se oglednite DSSovci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *